Ruisleipää


Tein elämäni ensimmäistä kertaa ruisleipää Myllärin Luomulta saamillani Ruisleipäaineksilla. Jopas olikin helppoa ruisleivän tekeminen! Ei tarvinnut lisätä kuin vettä ja hiivaa jauhojen sekaan ja se oli siinä. :) Kolmisen tuntia tämän tekemisessä kuitenkin meni kaikkine kohotuksineen ja uunissa olemisineen, mutta onneksi lopputuloksena oli ihanaa ruisleipää, joka maistui heti uunilämpimänä voin ja juuston kera. Nam! :)

Myllärin Ruislimppu (3 kpl)

Ainekset:

8 dl vettä
25 g hiivaa tai ½ pss kuivahiivaa
16,5 dl Myllärin Ruisleipäaineksia

Valmistus:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää ruisleipäainesta ja vaivaa taikina pehmeäksi. Peitä taikinakulho tiiviisti liinalla. Jaa kohonnut taikina 3 osaan, muotoile limput ja kohota 40 min. Jos teet vuokaleipiä, muotoile kohonnut taikina voideltuun vuokaan ja kohota liinan alla n. 40 min. Paista 240 asteessa n. 40 min.


Kommentit

  1. Voi että ku kuulostaa hyvältä! Kannattaa testata muuten uunituoreen leivän kanssa myös yhdistelmää oikea voi + tuore basilika, jostain syystä ainaki meikäläisen makuhermoihin sopii ku nakutettu. :) Harmi vaan, kun vatsa ei tota ruista kestä.. :(

    VastaaPoista
  2. Aijaa, eipäs ole koskaan tullut mieleeni kokeilla tuoreen leivän kanssa tuoretta basilikaa! Varmasti esim. ciabattan kanssa voisi toimia hyvin! :) Tosi harmi todellakin, ettei sun maha kestä ruista. :( Sitä kun olis varmasti kiva syödä paljon enemmänkin!

    VastaaPoista
  3. Minäkin kokeilin tuota ruisleipäainesta ja oli kyllä helppoa leiväntekoa...

    VastaaPoista
  4. Niinpä, melkein tuntui jo liiankin helpolta! :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥