Pulled chicken eli nyhtökana

 Vihdoista viimein minäkin kokeilin nyhtökanaa. :) Oli kyllä niin maukasta, että tätä tehdään joskus uudestaan! Laitettiin tätä tortilloihin ja sopi oikein mainiosti niihin. Oli kokeilussa nyt ne uudet tortillaveneetkin, vai miksikä niitä sanoisi. :D Olivat kyllä oikein toimiva vaihtoehto perinteiselle tortillalätylle. Varmasti helpottaa eritoten lapsiperheissä tortilloiden syömistä.
Nyhtökanaan katsoin ohjetta Yhteishyvän sivuilta, sitä taas jälleen kerran hieman omaan makuun sopivammaksi muuttaen. =)


Pulled chicken eli nyhtökana

500 g broilerin fileepihviä

Maustekastike:

4 rkl fariinisokeria
3 rkl soijakastiketta
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl valmista bbq-kastiketta
2 valkosipulinkynttä
2 tl chilikastiketta
2 tl sitruunanmehua

Valmistus:

Sekoita maustekastikkeen ainekset keskenään. Siirrä pihvit uunivuokaan ja valuta päälle maustekastike. Peitä vuoka foliolla. Nosta vuoka 150-asteiseen uuniin ja anna pihvien kypsyä hiljalleen n. 3 tunnin ajan.  Ota ylikypsät pihvit kastikkeesta ja revi kahden haarukan avulla ohuiksi säikeiksi. Lisää lihat takaisin lämpimän kastikkeen joukkoon. Tarjoa liha esim. tortilloiden tai hampurilaisten kanssa.


Kommentit

  1. Tää ohje tuli kuin tilauksesta! Tehtiin viikonloppuna nyhtöpossua, joka syötiin eilen loppuun. Ajattelin sitten, että pitää kokeilla tehdä seuraavaksi kanasta. Kiitos tästä :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥