8.9.2014

Pulled chicken eli nyhtökana

 Vihdoista viimein minäkin kokeilin nyhtökanaa. :) Oli kyllä niin maukasta, että tätä tehdään joskus uudestaan! Laitettiin tätä tortilloihin ja sopi oikein mainiosti niihin. Oli kokeilussa nyt ne uudet tortillaveneetkin, vai miksikä niitä sanoisi. :D Olivat kyllä oikein toimiva vaihtoehto perinteiselle tortillalätylle. Varmasti helpottaa eritoten lapsiperheissä tortilloiden syömistä.
Nyhtökanaan katsoin ohjetta Yhteishyvän sivuilta, sitä taas jälleen kerran hieman omaan makuun sopivammaksi muuttaen. =)


Pulled chicken eli nyhtökana

500 g broilerin fileepihviä

Maustekastike:

4 rkl fariinisokeria
3 rkl soijakastiketta
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl valmista bbq-kastiketta
2 valkosipulinkynttä
2 tl chilikastiketta
2 tl sitruunanmehua

Valmistus:

Sekoita maustekastikkeen ainekset keskenään. Siirrä pihvit uunivuokaan ja valuta päälle maustekastike. Peitä vuoka foliolla. Nosta vuoka 150-asteiseen uuniin ja anna pihvien kypsyä hiljalleen n. 3 tunnin ajan.  Ota ylikypsät pihvit kastikkeesta ja revi kahden haarukan avulla ohuiksi säikeiksi. Lisää lihat takaisin lämpimän kastikkeen joukkoon. Tarjoa liha esim. tortilloiden tai hampurilaisten kanssa.


1 kommentti:

  1. Tää ohje tuli kuin tilauksesta! Tehtiin viikonloppuna nyhtöpossua, joka syötiin eilen loppuun. Ajattelin sitten, että pitää kokeilla tehdä seuraavaksi kanasta. Kiitos tästä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥