15.6.2014

Koskenlaskijan kesäkeitto























Intouduttiin äidin kanssa tekemään kesäkeittoa näin kauniin aurinkoisen kesäpäivän kunniaksi! Keiton ohjeen otimme täältä. Tykästyimme kovasti Koskenlaskijan tuomaan mukavaan lisämakuun. :) Myös pinaatti toi tähän oman lisänsä. Tuleekohan meistä nyt Kippari-Kalleja? ;)

Koskenlaskijan kesäkeitto

Ainekset:

5 keskikokoista perunaa
1 pieni kukkakaali
3-4 porkkanaa
n. 12 herneenpalkoa
tuoretta pinaattia
5 dl vettä
1-2 tl suolaa
5 dl maitoa
n.150 g Koskenlaskija-juustoa (Voimakas)
silputtua ruohosipulia ja persiljaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus:

Kuori perunat ja porkkanat. Lohko perunat, viipaloi porkkanat ja jaa kukkakaali kukinnoiksi. Riivi herneet paloista tai, jos herneet ovat kovin ohuita, käytä ne sellaisenaan.

Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi. Lisää perunat, kukkakaali ja porkkanat. Keitä kasvikset miltei kypsiksi. Lisää herneet ja pinaatinlehdet. Keitä vielä pari minuuttia. Kuumenna maito toisessa kattilassa. Paloittele sekaan juusto ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut.

Lisää maito keittoon ja mausta mustapippurilla. Ripottele pinnalle vihersilppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥