30.11.2013

Ruisleipää


Tein elämäni ensimmäistä kertaa ruisleipää Myllärin Luomulta saamillani Ruisleipäaineksilla. Jopas olikin helppoa ruisleivän tekeminen! Ei tarvinnut lisätä kuin vettä ja hiivaa jauhojen sekaan ja se oli siinä. :) Kolmisen tuntia tämän tekemisessä kuitenkin meni kaikkine kohotuksineen ja uunissa olemisineen, mutta onneksi lopputuloksena oli ihanaa ruisleipää, joka maistui heti uunilämpimänä voin ja juuston kera. Nam! :)

Myllärin Ruislimppu (3 kpl)

Ainekset:

8 dl vettä
25 g hiivaa tai ½ pss kuivahiivaa
16,5 dl Myllärin Ruisleipäaineksia

Valmistus:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää ruisleipäainesta ja vaivaa taikina pehmeäksi. Peitä taikinakulho tiiviisti liinalla. Jaa kohonnut taikina 3 osaan, muotoile limput ja kohota 40 min. Jos teet vuokaleipiä, muotoile kohonnut taikina voideltuun vuokaan ja kohota liinan alla n. 40 min. Paista 240 asteessa n. 40 min.


4 kommenttia:

  1. Voi että ku kuulostaa hyvältä! Kannattaa testata muuten uunituoreen leivän kanssa myös yhdistelmää oikea voi + tuore basilika, jostain syystä ainaki meikäläisen makuhermoihin sopii ku nakutettu. :) Harmi vaan, kun vatsa ei tota ruista kestä.. :(

    VastaaPoista
  2. Aijaa, eipäs ole koskaan tullut mieleeni kokeilla tuoreen leivän kanssa tuoretta basilikaa! Varmasti esim. ciabattan kanssa voisi toimia hyvin! :) Tosi harmi todellakin, ettei sun maha kestä ruista. :( Sitä kun olis varmasti kiva syödä paljon enemmänkin!

    VastaaPoista
  3. Minäkin kokeilin tuota ruisleipäainesta ja oli kyllä helppoa leiväntekoa...

    VastaaPoista
  4. Niinpä, melkein tuntui jo liiankin helpolta! :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥