Hei pitkästä aikaa!
Olen vuosien mittaan ajatellut aktivoivani tämän vanhan ruokablogini, mutta se on aina vain jäänyt ja jäänyt. Nyt päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja laittaa reseptin tästä ihanasta pasta carbonarasta, jota valmistin eilen. Ohjeen tähän löysin Helsinkitchenin blogista, josta löytyy myös video tämän tekemiseen. Oli yllättävän helppoa tämän tekeminen, en ymmärrä miten en ole aiemmin tehnyt tätä ns. aitoa versiota carbonarasta. 😅 Nyt se on kuitenkin testattu ja tehty, joten tätä tekee mielellään jatkossakin! En onnistunut löytämään guancialea kaupasta, joten käytin pancettaa sen tilalla. Ihanan juustoisaa ruokaa tämä on! ❤️ Ohje on kopioitu Helsinkitcheniltä, suuri kiitos sinne tästä!
Pasta carbonara
n. 2 annosta
- 3 kananmunaa (Lisää halutessasi 2 kananmunaa ja 1 keltuainen tai pelkästään 3 keltuaista. Itse laitoin kokonaiset munat.)
- n. 150 g pecorinoa ja parmesaania raastettuna (suhde 70-30)
- mustapippuria
- n. 100-150 g guancialea (tai pancettaa) kuutioituna
- n. 200 g pastaa
- Sekoita kananmunat, juustoraasteet ja mustapippuria oman maun mukaan. (=”carbonara crema”)
- Ruskista guanciale tai pancetta rapeaksi pannulla. Keitä sillä aikaa pasta kypsäksi reilusti suolatussa vedessä.
- Siirrä guanciale tai pancetta pois pannulta reikäkauhan tai lastan avulla. Nostele pasta pannulle rasvan joukkoon. Lisää tilkka keitinvettä ja sekoittele. Lisää lopuksi carbonara crema ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää joukkoon guanciale/pancetta ja annostele pasta lautasille. Ripottele pinnalle parmesaania ja mustapippuria.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! ♥