Kuningashillo

Mansikkakausi on tänä kesänä venynyt viileiden säiden tähden loppukesään. Aika pieniä mansikoita on nyt näkynyt olevan, vadelmat sen sijaan ovat olleet isoja mollukoita. :) Tähän hilloon käytin tuoreita mansikoita ja vadelmia, mutta mustikat tulivat pakkasesta, koska niitä ei torilla ainakaan alkuviikosta ollut myynnissä. Toivottavasti ensi viikolla jo olisi! 

Tämä herkullinen hillo sopii niin kakun väliin kuin lettujen kanssa nautittavaksi. Nam. :)

Tällä hillolla ajattelin osallistua Ruoka.fi:n järjestämään reseptikisaan.


Kuningashillo

Ainekset:

500 g mansikoita
250 g vadelmia
250 g mustikoita
0,5 dl vettä
500 g hillosokeria
1 tl vaniljasokeria

Valmistus:

Viipaloi marjat. Kuumenna vesi ja marjat kattilassa. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 10-15 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori vaahto ja mausta vaniljasokerilla. Anna hillon jäähtyä puolisen tuntia välillä sekoittaen. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje hyvin ja säilytä viileässä.

Kommentit