Porkkanahalva

Tein porkkanahalvaa, joka maistuu aivan joululta ja itse asiassa näyttääkin! Nimittäin keitellessä tämä näyttää niin porkkanalaatikolta, mutta tuoksut ovat aivan erilaiset. :-D Tämä sopii siis mielestäni hyvin jouluiseksi jälkiruoaksi!

Osallistun tällä reseptillä Sun-Maidin ja Ruoka.fi:n järjestämään 100 tapaa käyttää rusinoita -kilpailuun. Reseptejä voi käydä äänestämässä täällä ja omani on siellä loppupäässä, jos tämä on mielestäsi äänesi arvoinen resepti. :) Paljon erilaisia ja upeita reseptejä tuolla onkin. Uskomatonta miten paljon rusinoista voi kaikenlaista tehdä!


Porkkanahalva ja kardemummavaahto

Ainekset:

0,5 kg luomuporkkanoita
3 rkl voita
0,5 l luomumaitoa
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 dl kookossokeria
1 dl Sun-Maid -luomurusinoita
1 dl mantelilastuja
1 tl luomuhunajaa

Seuraksi:
2 dl vispikermaa
3 rkl kookossokeria
1 tl kardemummaa

Valmistus:

Kuori ja raasta porkkanat. Sulata voi kattilassa ja lisää raastetut porkkanat. Freesaa raastetta muutama minuutti koko ajan sekoittaen, kunnes neste on haihtunut. Lisää maito, kardemumma, kaneli, kookossokeri, rusinat, mantelilastut ja hunaja. Sekoita hyvin. Keitä hiljalleen tunnin ajan. Valmista kardemummavaahto vispaamalla kerma ensin vaahdoksi ja mausta sitten vaahto kookossokerilla ja kardemummalla. Tarjoa jäähtyneen porkkanahalvan kera. 

Kommentit