Tein porkkanahalvaa, joka maistuu aivan joululta ja itse asiassa näyttääkin! Nimittäin keitellessä tämä näyttää niin porkkanalaatikolta, mutta tuoksut ovat aivan erilaiset. :-D Tämä sopii siis mielestäni hyvin jouluiseksi jälkiruoaksi!
Porkkanahalva ja kardemummavaahto
Ainekset:
0,5 kg luomuporkkanoita
3 rkl voita
0,5 l luomumaitoa
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 dl kookossokeria
1 dl Sun-Maid -luomurusinoita
1 dl mantelilastuja
1 tl luomuhunajaa
Seuraksi:
2 dl vispikermaa
3 rkl kookossokeria
1 tl kardemummaa
Valmistus:
Kuori ja raasta porkkanat. Sulata voi kattilassa ja lisää raastetut porkkanat. Freesaa raastetta muutama minuutti koko ajan sekoittaen, kunnes neste on haihtunut. Lisää maito, kardemumma, kaneli, kookossokeri, rusinat, mantelilastut ja hunaja. Sekoita hyvin. Keitä hiljalleen tunnin ajan. Valmista kardemummavaahto vispaamalla kerma ensin vaahdoksi ja mausta sitten vaahto kookossokerilla ja kardemummalla. Tarjoa jäähtyneen porkkanahalvan kera.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! ♥