Täytetty lihamureke hapankaalista

Lähdin mukaan Hopottajien kampajaan (minun suosittelukoodini on HOP6238), jossa tällä kertaa piti tuote maksaa itse mahdollisuutena kuitenkin voittaa mukavia lahjakortteja. Lähdin mielenkiinnolla mukaan, koska en ole koskaan tehnyt mitään hapankaalista. :) Testattavana tuotteena toimii siis Rasilaisen hapankaali! Niin ja jos joku ei vielä tiennyt, niin Hopottajat on suosittelumedia, jonka kautta pääsee testaamaan tuotteita ja jakamaan tuotearvioita tai suosituksia tuttavilleen!

Nyt päädyin tekemään pitkästä aikaa täytettyä lihamureketta, joka saa herkullisen makunsa täytteenä toimivasta hapankaalista sekä kananmunasta ja päälle laitettavasta sinapista! Maistui niin itselleni kuin vieraillenikin! :)

Täytetty lihamureke hapankaalista

Taikina:


400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 pala paahtoleipää
½ dl maitoa
1 kananmuna
1 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
2 tl rouhittua mustapippuria
1 tl jauhettua valkopippuria


Täyte:

2 kpl keitettyjä kananmunia

Pinnalle sinappia

Valmistus:

Keitä täytteen munat. Hienonna paahtoleipä pieniksi paloiksi. Sekoita leivänpalat, maito, kananmuna ja mausteet keskenään ja anna turvota muutama minuutti. Kuori, silppua ja ruskista sipulit öljyssä. Sekoita taikinan ainekset keskenään. Taputtele mureketaikina leivinpaperille. Kuori keitetyt munat. Lusikoi mureketaikinan päälle hapankaalia. Asettele sitten munat taikinan keskelle ja nosta murekkeen reunat munien yli sitä samalla muotoillen. Lusikoi murekkeen päälle sinappia. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Tarjoa esim. perunamuusin tai ruispastan kanssa!



Kommentit