Ravintola Harmoonin Illallinen pimeässä

Sain mahdollisuuden päästä tänään ensimmäistä kertaa nauttimaan illallisen pimeässä, 
siis ihan oikeasti pilkkopimeässä! :)


Elämyslahjat.fi lähestyi minua tarjoten mahdollisuutta päästä tutustumaan ensimmäisten joukossa Jyväskylässä ravintola Harmoonin järjestämään Illallinen pimeässä -elämykseen. Tietysti halusin lähteä mukaan, kuulostihan tuo kerrassaan upealta kokemukselta! Niin ja oli muuten ensimmäinen kerta tämän melkein 6-vuotisen bloggaajaurani aikana, 
kun sain jyväskyläläiseen ravintolaan kutsun. :) 


Ravintola Harmooni sijaitsee Jyväskylän Matkakeskuksen vieressä, siis ihan keskustassa. 1900-luvun alkupuolella rakennuksessa toimi Halosen Harmoonitehdas ja nyt n. vuoden ajan se on toimittanut ravintolan virkaa. Rakennus on upea niin ulkoa kuin etenkin sisältä! Tiloista oikein huokuu kunnioitus entisaikoja kohtaan.


Aloitimme elämyksemme alkumaljalla ja saimme silmämaskin, joka laitettiin silmille mennessämme pimeään huoneeseen. Jokainen asetettiin istumaan ja hetken päästä meidän eteen alettiin tuoda eri ruokalajeja. Ensin keittiön tervehdys, alkuruoka, pääruoka ja lopuksi vielä jälkiruoka. Oli hyvin jännittävää saada eteensä aina jotain uutta, mistä ei todellakaan tiennyt edes haistamalla, että mistä oli kyse! :) Ja vaikka miten maisteli, niin siltikään ei kaikista ruokalajeista ollut yhtään varma että mitä siinä nenän edessä olikaan. Kokemus oli jokseenkin hämmentävä - istua nyt tuikituntemattomien ihmisten kanssa pilkkopimeässä eikä mitään hajua mitä syöt! En valitettavasti voi paljastaa mitä kaikkia herkkuja eteemme kannettiin - pitäähän sitä joku salaisuus säilyttää. ;) Mutta sen voin sanoa, että kaksi ruokalajia oli sellaista, joista en aiemmin ole erityisemmin pitänyt, mutta nyt ne maistuivatkin superhyviltä! Kiitän siis kovasti kokkia, joka oli onnistunut taikomaan sellaisia luomuksia, että minäkin tykkäsin. :)

Hauskinta kokemuksessa taisi olla se, kun itse kukin yritti kovasti etsiä pimeässä lautaseltaan ruokaa eikä ollut mitään hajua oliko siinä edes enää mitään jäljellä! :D Ja pakko myöntää, että oli pakko kokeilla ihan sorminkin sitä ruokaa, että tiesi missä sitä oli. Lopuksi saimme onneksi nähdä ruoka-annokset ja kuulla mitä kaikkea ne sisälsivätkään. Niin ja unohtamatta sitä, että meillä oli seurana näkövammainen henkilö, joka kertoi meille illallisen aikana siitä miltä tuntuu ihan oikeasti elää aina pimeässä. Paljon uusia asioita - ainakin minulle- siihen liittyen tuli esille. Oli mielenkiintoista kuunnella miten vaikkapa Jyväskylässäkin näkövammainen ihminen selviää!

Kaiken kaikkiaan tämä oli aikamoisen jännä kokemus, jota voi lämpimästi suositella muillekin! :) Iso kiitos Elämyslahjoille ja ravintola Harmoonille!

**********

 Ravintola Harmooni alkaa järjestää pimeitä illallisiaan Jyväskylässä ensimmäisen kerran aprillipäivänä eli 1.4. ja ne ovat varattavissa täällä!Sponsoroitu postaus: Elämyslahjat.fi

Kommentit