Olen tehnyt edellisen kerran glögijuustokakkua 3 vuotta sitten. Meille oli nyt viikonloppuna tulossa jouluvieraita ja päätin tehdä sitä taas pitkästä aikaa, tällä kertaa hieman eri twistillä. Tämän kakun nimi voisikin olla Baileys-glögijuustokakku. Täytteeseen tuli nimittäin Baileysia, joka maistui juuri sopivasti. :) Määrän voi tuplata, jos haluaa täytteen maistuvan enemmän Baileysiltä.
Ai niin, moikka kaikille. Täällä taas pitkästä aikaa. :) Lopettanut en siis ole, on vain niin paljon kaikenlaista elämässä, että blogi välillä unhoittuu. Mutta laitan tänne aina välillä jotain. Edes kerran puolessa vuodessa. ;)
Glögijuustokakku
Pohja:
175 g piparkakkuja
75 g voita
Täyte:
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g tuorejuustoa tai rahkaa (itse laitoin Arlan piparirahkaa)
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl Baileysia (tai maitoa)
4 liivatelehteä
Kiille:
2 dl glögi (laitoin Hans Välimäen Vuosikertaglögiä 2014, nam!)
2 liivatelehteä
Valmistus:
Murskaa piparit jauheeksi esim. tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele seos irtopohjavuokaan, halkaisijaltaan n. 20 cm. Laita täytteen valmistuksen ajaksi jääkaappiin.
Vaahdota vaniljakastike. Sekoita tuorejuuston tai rahkan joukkoon sokerit. Liota täytteen liivatelehtiä 5-10 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna glögi ja sulata siihen liotetut liivatteet. Yhdistä seos tuorejuuston/rahkan kanssa. Sekoita kermavaahto joukkoon kevyesti nostellen.
Kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa pari tuntia. Valmista kiille. Liota kiilteen liivatelehtiä 5-10 minuuttia kylmässä vedessä. Lämmitä glögi ja sulata siihen liivatteet. Kaada jäähtynyt glögi kakun päälle ja anna hyytyä kylmässä muutama tunti, mielellään yön yli.
Oikein mukavaa joulua.
VastaaPoistaMonet juustokakut sopii kyllä tosi hyvin jouluun. Mun lemppari on Valion piparipilvi jota miehen äiti on tehnyt monet kerrat.
Olen myös glögihyydykekakkua tehnyt ja se on tosi hyvää. :) Tuli sitä jouluksi tehtyä kahvipöytäämme. Tässä kakussa kiva lisä on tuo Baileys!
VastaaPoista