Mutakakku suklaakuorrutteella


Sain tehtäväkseni tehdä rakkaan kälyni valmistujaisiin+synttäreille mutakakun. Päädyin tähän Arlan ohjeeseen, koska siinä oli tuo ihanalta kuulostava päällystekin mukana. :D Pinnan koristelin vielä pekaanipähkinöillä ja valkosuklaalastuilla. Kakkuun käytin Fazerin Appelsiineja ja Crispejä tummassa suklaassa -levyn. Mutta tuohonhan voisi tietenkin laittaa ihan tavallista tummaa suklaata tai jotain muuta makusuklaata. Vaikka Marianne-suklaata! ;)

Mutakakku

Ainekset:

200 g voita
200 g tummaa suklaata
4 munaa
2 dl tomusokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Suklaakuorrutus:
1 dl vispikermaa
100 g tummaa suklaata
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun pekaanipähkinöitä ja valkosuklaalastuja

Valmistus:

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisijaltaan n. 24 cm). Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Murra suklaa paloiksi ja laita suklaa voin joukkoon. Anna sen sulaa samalla sekoittaen. Vatkaa sekä munat että sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita voisuklaaseos munasokerivaahtoon. Sekoita  sekä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja sekoita ne varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alaosassa n. 25 minuuttia. Mutakakun tarkoituksena on olla keskeltä löysähkö. Anna kakun jäähtyä ennen kuorrutuksen lisäämistä. Voit myös antaa kakun olla yön yli jääkaapissa, jolloin siitä tulee entistäkin maukkaampi.

Kiehauta kerma kattilassa. Pilko suklaa. Sekoita suklaa ja vaniljasokeri kerman joukkoon. Anna seoksen jäähtyä hetki. Levitä  sitten suklaakuorrutus mutakakun päälle ja koristele esim. pekaanipähkinöillä ja valkosuklaalastuilla. Anna kakun olla hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Kommentit

  1. Katselin tätä jo Instagramissa, että ihanan oloinen mutakakku, kun on tuo kuorrutuskin.:) Joku kerta täytyisi mutakakkua tehdä itse, vaikka on se pakastealtaasta löytyväkin hyvää.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihih <3 Kun itse tekee, niin saa tehtyä vaikka minkämoisia mutakakkuja. Esim. pätkismutakakku on taivaallista! :P
      Mutta laiskoihin hetkiin nuo valmisjutut on kyllä niin käteviä! :)

      Poista
  2. Eikä! Niin taivaallisen näköstä!♡ otan ohjeen itelleni ylös^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Teehän ihmeessä sinäkin tätä, sai paljon kehuja juhlissa, joten ei voi olla kovin pahaakaan. Tai sitten vieraat olivat vain liian kilttejä... :D

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥