Lähdin mukaan Myllärin Luomun järjestämään kisaan, jossa he yhdessä Tomi Björckin kanssa etsivät Suomen inspiroivinta leipojaa! :) Alempaa löydätte kuvan, jossa näkyy minkälaisen ison paketin Mylläriltä sain. Tämän kuun kisateemana on ollut "Viljaisaa välipalaa". Innostuin kokeilemaan ensimmäisenä Myllärin Kuituinen Talonleipäaines -pussin takana ollutta ohjetta. Pakko sanoa, että tästä ei leivän tekeminen voi paljon helpommaksi muuttua. Ja mikä mukavinta, lopputuloksena oli aivan ihanaa leipää. :) Tein tuosta alla olevasta ohjeesta puolet ja sain kaksi pientä leipää. Juuri sopivasti meidän talouteen. :)
Myllärin kuituinen vehnäleipä
(ravintokuitua 6g/100g)
(ravintokuitua 6g/100g)
Ainekset:
6,5 dl vettä
1 pss (1kg) Myllärin Kuituinen Talonleipäainesta
½ palaa hiivaa tai 2 tl kuivahiivaa
3 rkl siirappia
3 tl suolaa
1 pss (1kg) Myllärin Kuituinen Talonleipäainesta
½ palaa hiivaa tai 2 tl kuivahiivaa
3 rkl siirappia
3 tl suolaa
Valmistus:
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia. Kaada jauhotetulle pöydälle ja leivo 3 leipää. Anna leipien kohota peitettynä n. 30 minuuttia. Paista 225 asteessa n. 25 minuuttia.
Makoisan näköistä leipää, onnea kisaan! :)
VastaaPoistaKiitos kiitos =)
VastaaPoistaVoisin itsellekin kirjoitella tuon ohjeen ja leipasta joku sateinen päivä leipää! :)
VastaaPoistaBlogistani löytyisi haaste. :)
Oih, sateisena päivänä leipominen on parasta! :)
VastaaPoista