Bebe-leivokset


Kaivellaas taas arkistojen kätköistä lisää reseptejä. :) Näiden leivonnaisten teossa käytin ruokakaupoista saatavia Eskimon Italian leivosvuokia. Käteviä kuin mitkä ja lähtevät helposti irti leivoksesta. :) Itse leivokset ovat maultaan suussa sulavia, nams. :)

Bebe-leivokset
12 kpl

Pohja:

100 g voita
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1 dl  kuohukermaa
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria
1 kananmunan keltuainen
50 g voita
1 dl sokeria

Kuorrute:

0,5 dl tomusokeria
0,5 dl mansikanmakuista tomusokeria
2 tl sitruunamehua
1-2 rkl vettä

Valmistus:

Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi. Lisää kananmuna koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot ja vaniljasokeri seokseen. Painele voideltujen leivosvuokien pohjille ja reunoille ohuesti taikinaa. Kypsennä pohjia uunin keskitasolla 175 asteessa noin 10–12 minuuttia.

Valmista täyte lisäämällä kattilaan kerma, maissitärkkelys, vaniljasokeri ja keltuainen. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Anna jäähtyä. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi ja lisää jäähtyneeseen kermaseokseen. Laita täytettä noin teelusikallisen verran murokuppeihin ja nosta jääkaappiin siksi aikaa kunnes täytteen pinta on jähmettynyt.
Sekoita tomusokerit, sitruunamehu ja vesi tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutetta leivosten päälle ja koristele nonparelleilla.

Ohje on suunniteltu Arla Ingmanille

Kommentit

  1. Voi miten ihanan näköisiä!

    VastaaPoista
  2. Oih, bebe-leivokset on parhautta! Oliko tuo täyte sellainen kreemimäinen koostumukseltaan? Täytyy ehkä testailla... :P Vois tehdä ristiäisiin vaal.sinisellä kuorrutteella. <3

    VastaaPoista
  3. Voi miten suloisen näköisiä bebejä. Kiva blogi sinulla:)

    VastaaPoista
  4. onpas suloisia Bebejä, munkin tarvii näitäkin taestata, josko vaikka onnistuisin, kerran oon näitä yrittäny ja susihan siitä tuli... ehkäpä sinun ohjeellasi minäkin onnistuisin! :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos kaikille ihanista kommenteista! :)
    Nenna, semmoinen kreemimäinen tuo täyte kyllä oli! Vaaleansiniset bebet kuulostavat todella söpöiltä! :b
    Pampula, kannattaa kokeilla toisenkin kerran! ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥