Piparminttu-puolukkajuustokakku


Tässä olisi ihana vaihtoehto äitienpäivän kahvipöytään. :) Ainakin oma äitini tykkäsi tästä kovasti, kun tein tätä hänelle viime kuussa! :) Ja tykkäsin minäkin, vaikken puolukan suuri ystävä olekaan. Mutta tässä puolukoita oli juuri sopiva määrä omaankin makuun. ^_^

Piparminttu-puolukkajuustokakku

Pohja:

175 g kaurakeksejä
50 g voita

Puolukkakiisseli:

1 dl puolukkaa survottuna
1.5 dl vettä
0.25 dl sokeria
0.75 rkl perunajauhoja

Täyte:

2 dl kuohukermaa
200 g  maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
muutama tippa piparminttuaromia
4 liivatelehteä
2 rkl kuumaa vettä
valkosuklaata raasteena koristeluun

Valmistus:

Murskaa keksit jauheeksi. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (läpimitaltaan n. 20 cm) pohjalle. Laita vuoka täytteen teon ajaksi jääkaappiin.

Lisää kattilaan puolukkaa survottuna, kylmää vettä, sokeria ja perunajauhoja. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna liedellä. Sekoita kiisseliä koko ajan. Kun sen pinnalle nousee muutama kupla, nosta kattila liedeltä äläkä sekoita sitä enää. Ripottele kiisselin pintaan sokeria ja anna sen jäähtyä.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, sokerit ja piparminttuaromi keskenään. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen. Kaada seos tuorejuuston joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää sitten seos kermavaahtoon.

Kaada täyte keksipohjan päälle. Lusikoi pinnalle puolukkakiisseliä ja marmoroi pinta haarukalla. Peitä vuoka kelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Koristele kakku valkosuklaalastuilla.

Ohje tehty Arla Ingmanille.

Kommentit

  1. oijoi, tämä olis varmasti myös mun makuun. Tykkään puolukoista... Jossain vaiheessa taidan testata, kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti maistuu sinullekin! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥