Aleksanterin leivokset


Nämä leivokset ovat kyllä tosi herkullisia. :) Sopivat myös oikein hyvin juhliin tarjottavaksi!

Aleksanterin leivokset

Taikina:

200 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Täyte:

150 g vadelma-mansikkamarmeladia

Kuorrutus:

150 g mansikanmakuista tomusokeria
n. 4 rkl sitruunamehua tai vettä

Valmistus:

Vaahdota sokeri ja pehmeä voi. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna joukkoon voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa puolisen tuntia. Kauli taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päälle pellille. Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Leikkaa pehmeä levy kahdeksi samankokoiseksi palaksi ja siisti reunat veitsellä. Levitä marmeladi toiselle levylle ja nosta toinen levy päälle. Sekoita tomusokeriin sen verran sitruunamehua tai vettä niin että saat notkean tahnan. Levitä kuorrutus päällimmäisen levyn päälle. Tasoita pinta kuumaan veteen kastetulla lastalla. Koristele halutessasi tässä vaiheessa esim. nonparelleilla. Leikkaa levy sopivankokoisiksi paloiksi terävän veitsen avulla.

Ohje on suunniteltu Arla Ingmanille.

Kommentit