Lisää friteerattua ruokaa! :P Näistä tuli kyllä superhyviä, ja etenkin tuon dipin kanssa nautittuna on niin herkkua! :)
Olutpaneroidut sipulirenkaat sinihomejuustodipin kera
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
0.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl valkopippuria
0.25 tl cayennepippuria
1.5 dl olutta
1 kananmuna
1 rkl voita sulatettuna
n. 4 sipulia
auringonkukkaöljyä
Sinihomejuustodippi:
200 g kermaviiliä
75 g sinihomejuustoa
suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
Valmista ensin dippi. Murenna sinihomejuusto kulhoon. Lisää kermaviili ja mausteet ja sekoita kunnolla keskenään. Laita jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun valmistat sipulirenkaat.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa keskenään olut, voisula ja kananmuna. Yhdistä kuiviin aineksiin. Kuori sipulit ja leikkaa niistä isoja renkaita. Upota sipulirenkaat friteeraustaikinaan ja friteeraa sitten kypsiksi 180-asteisessa öljyssä. Tarjoa sipulirenkaat sinihomejuustodipin kera.
Ohje on suunniteltu Arla Ingmanille.
Sipulirenkaita täytyy testata! :)
VastaaPoistaTodella hyvän näköisiä sipulirenkaita! Panerointi on oikein onnistuneen näköinen. Näitä täytyisi joskus kokeilla itsekin.:)
VastaaPoistaTodella herkun näköistä :) itse olen bubiruoan ystävä mutta tuo öljyllä pelaaminen pelottaa, ainut milloin niihin hommiin uskallaudun on vappuna :) ehkä nyt rohkaistun kokeilemaan tätä reseptiäsi ja kirjoittelen siitä blogiini. Hyvältä näyttää nams :p
VastaaPoistaMyös minua hirvittää nuo öljykikkailut, mutta joskushan se on rohkaistuttava ;) Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaKiitos kommenteistanne! :) Olen yhden öljypalon kokenut ja siitä viisastuneena otan aina kattilan kannen viereen, kun friteerausta suoritan. :) Tosin meillä on onneksi nykyään friteerauskeitin, joka kyllä helpottaa tätä hommaa paljon. :)
VastaaPoista