Pääsiäiskana (uunibroileri)


Sain suunnitella pääsiäiskanan, joka olisi vaihtoehto lampaan tilalle pääsiäispöytään. Mieleeni tulikin heti tehdä ohje kokonaisesta broilerista, johon tulisi ainakin valkosipulia, sitruunaa ja yrttejä. Ja sellainen siitä hyvin pitkälti tulikin! :-) Olen kerran aiemmin tehnyt ruoan kokonaisesta broilerista ja silloin se ei onnistunut halutulla tavalla. Virheistä opittuani tästä tulikin onneksi parempaa! :) Söimme tätä ihan vain salaatin kera, mutta tuohon kylkeen sopisi myös esim. currylla maustettu riisi.

Pääsiäiskana

Ainekset:

1 broileri
1 sitruuna
muutama oksa tuoretta oreganoa
suolaa
mustapippuria

Maustevoi:

75 g voita
3 valkosipulinkynttä
1 rkl kuivattua oreganoa
1 rkl kuivattua basilikaa
1 tl sitruunakuoriraastetta
1 tl rouhittua mustapippuria

Valmistus:

Valmista maustevoi sekoittamalla pehmeään voihin kaikki ainekset. Leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi ja ota esille muutama oksa tuoretta oreganoa.  Työnnä sormesi broilerin rintafileiden ja nahan väliin varovasti. Ota maustevoista viipaleita ja työnnä ne nahan ja lihan väliin niin että liha peittyy maustevoilla. Työnnä sitruunaviipaleita ja tuoretta oreganoa sekä maustevoita linnun vatsaan. Sido lintu paistinarulla.

Lopun voin voi hieroa koipien päälle. Rouhi lopuksi broilerin päälle hieman mustapippuria ja suolaa. Laita broileri uunipussiin ja nosta uunivuokaan. Paista broileria 200-asteisessa uunissa n. tunti. Liha on kypsää, kun sen sisälämpötila on +75 astetta. Voit myös testata kypsyyttä työntämällä cocktailtikun broileriin ja mikäli ulos valuva neste on kirkasta, liha on kypsää.

Ohje on suunniteltu Arla Ingmanille.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥