Itse tehty mämmiTeinpäs ensimmäistä kertaa mämmiä! :) Ja kyllähän tuo aikansa otti, n. 10 tuntia sen tekemisessä yhteensä kesti. Joten kannattaa varautua siihen, että mämmin tekemisessä menee todellakin koko päivä! :) Ja mikä harmi, kun mämmi pitää laittaa vielä jääkaappiin moneksi päiväksi tekeytymään! :/ Mutta sen voin sanoa, että on se odottaminen sen arvoistakin. On meinaan itse tehty mämmi sen verran ihanan pehmeän makuista, että nyt vain kaikki mämmin tekoon! :D Alla oleva annos on pienehkö annos, josta riittänee mämmiä n. 4 hengelle. Itse tein ohjeesta vain puolet, sillä meillä ei tuo ukkopuoli mämmiin koske pitkällä tikullakaan. ;)

Mämmi

Ainekset:

2 l vettä
3 dl mämmimaltaita
7 dl ruisjauhoja
2 rkl siirappia
2 tl jauhettua pomeranssinkuorta
0,5 tl suolaa

Päälle:

1 dl vettä
0,5 dl sokeria

Tarjoiluun:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
sokeria

Valmistus:

Kuumenna vesi poreilevaksi isossa kattilassa. Sekoita veteen maltaat, ruisjauhot, siirappi, pomeranssinkuori ja suola. Mikäli seokseen jää paakkuja, voi sen sekoittaa tasaiseksi sauvasekoittimella. Sirottele pinnalle ohut kerros ruisjauhoja. Jätä imeltymään lämpimään paikkaan pariksi tunniksi. Sekoita sitten mämmiä hyvin ja lisää taas ruisjauhoja ohuelti pinnalle. Anna imeltyä pari tuntia lisää. Sekoita. Sirottele pinnalle ruisjauhoja ja anna mämmin imeltyä taas pari tuntia. Imeltymisvaihe kestää n. 6 tuntia.

Kaada seosta foliovuokiin, muista kuitenkin jättää vuokiin hieman kiehumisvaraa. Sekoita keskenään vesi sekä sokeri ja lisää mämmin päälle vuokiin pari ruokalusikallista sokerivettä. Kostea pinta estää liiallisen kuortumisen. Paista mämmiä 200-asteisessa uunissa alatasolla, kunnes mämmi alkaa kiehua.  Alenna sitten lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista n. 3 tunnin ajan. Jäähdytä mämmi. Säilytä peitettynä jääkaapissa 3–4 päivää, jonka jälkeen mämmiä voi nauttia kermavaahdon ja sokerin kera. Mämmin voi halutessaan myös pakastaa.

Ohje on suunniteltu Arla Ingmanille.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥