Jatketaan gluteenittomalla linjalla... :) Tein myös gluteenittoman kakkupohjan, joka onnistui yllättävän hyvin. Tai minä kun olen yleensä ihan onneton tekemään täytekakkupohjia ja siksi teenkin ennemmin juustokakkuja. :D Mutta niin vain tämäkin pohja maistui hyvälle! On nuo gluteenittomat jauhot vaan käteviä. :)
Gluteeniton kakkupohja
Ainekset:
4 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Vuokaan:
voita
kookoshiutaleita tai gluteenitonta jauhoseosta
Valmistus:
Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka gluteenittomilla jauhoilla tai kookoshiutaleilla huolellisesti. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos siivilän läpi vaahtoon. Sekoita varovasti. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasossa n. 30 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Kumoa ja jäähdytä.
Ohje on suunniteltu Arla Ingmanille.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! ♥