Omena-kanelipuustit (munattomat)Vei se joulukalenterin pitäminen niin voimat, ettei ole sitten millään jaksanut päivittää blogia, vaikka varastosta löytyisi monia Arlallekin tehtyjä reseptejä. :D Mikähän siinä onkin, että vaikka reseptit valmiina ovat koneella kirjoitettuna, niin silti niitä ei jaksa tänne kopioida? =/ Noh kuitenkin, nämä pullat olen tehnyt jo pari kuukautta sitten. Olivat tosi kivaa vaihtelua perinteisiin kanelipuusteihin! :) Omenamarmeladin ja voiteluun käytetyn maidon voi halutessaan korvata munalla. Ainakin voitelussa se kananmuna on aika ehdoton, jos siis sitä pystyy syömään. Mutta meneehän se maitokin, jos muuta vaihtoehtoa ei ole. :D

Omena-kanelipuustit (munattomat)

Taikina:

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl omenamarmeladia
0,5 dl sokeria
0,5 rkl jauhettua kardemummaa
0,75 tl suolaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
75 g voita

Täyte:

50 g voita
1 dl sokeria
1,5 rkl kanelia
2-3 hapanta omenaa

voiteluun maitoa
pinnalle raesokeria

Valmistus:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, omenamarmeladi ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla n. 30 minuuttia.

Pese ja kuori omenat. Raasta omenat raasteeksi. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Kauli taikina n. 30 x 60 cm:n suuruiseksi levyksi. Levitä päälle sekä pehmeä voi että omenaraaste ja ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kääri levy rullaksi, jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla n. 16 palaan hieman vinoin viilloin. Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina sormilla palojen kapea kärki alas pöytään, niin että leikkauspinnat nousevat ylös. Kohota hyvin liinalla peitettyinä. Voitele korvapuustit maidolla ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Ohje suunniteltu Arla Ingmanille.

Kommentit