Tämän valloittavan maustesiirapin ohjeen löysin Dansukkerin sivuilta. On oikeasti niiii-in hyvää! =D Tämä on myös hyvä joululahjaidea, kun pullottaa tämän nättiin pieneen pulloon tai purkkiin ja koristelee tyylikkäästi!
Alkuperäistä ohjetta muokkasin sillä lailla, että vaihdoin inkiväärinpalasen jauhettuun inkivääriin. Sen määrää voi halutessaan lisätä tai vähentää.
Maustesiirappi
Ainekset:
1 appelsiinin kuoriosa
2 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
2 kanelitankoa
n. 1 tl jauhettua inkivääriä tai 1 kuivattu inkivääripalanen
6 dl vettä
Valmistus:
Raasta pestystä appelsiinista oranssi kuoriosa ja laita kaikki aineet kattilaan. Keitä kunnes nesteestä on puolet haihtunut ja kuuma siirappi lankailee. Jäähdytä 10-15 minuuttia, siivilöi ja pullota. Siirappi sopii mm. glögin ja teen maustamiseen tai vaikkapa jäätelön kera. Maustesiirappi säilyy viileässä n. kuukauden.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! ♥