Joulukalenteri 2012: 4. luukku: Maustesiirappi


Tämän valloittavan maustesiirapin ohjeen löysin Dansukkerin sivuilta. On oikeasti niiii-in hyvää! =D Tämä on myös hyvä joululahjaidea, kun pullottaa tämän nättiin pieneen pulloon tai purkkiin ja koristelee tyylikkäästi!
Alkuperäistä ohjetta muokkasin sillä lailla, että vaihdoin inkiväärinpalasen jauhettuun inkivääriin. Sen määrää voi halutessaan lisätä tai vähentää.

Maustesiirappi

Ainekset:

1 appelsiinin kuoriosa
2 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
2 kanelitankoa
n. 1 tl jauhettua inkivääriä tai 1 kuivattu inkivääripalanen
6 dl vettä

Valmistus:

Raasta pestystä appelsiinista oranssi kuoriosa ja laita kaikki aineet kattilaan. Keitä kunnes nesteestä on puolet haihtunut ja kuuma siirappi lankailee. Jäähdytä 10-15 minuuttia, siivilöi ja pullota. Siirappi sopii mm. glögin ja teen maustamiseen tai vaikkapa jäätelön kera. Maustesiirappi säilyy viileässä n. kuukauden.

Kommentit