Joulukalenteri 2012: 19. luukku: Mansikkaiset pikkuleivät


Joulu sen kuin lähestyy! Enää 5 yötä aattoon! :o Tilasin tuossa vähän aikaa sitten Ullanunelmasta Linzer-muotin. Nyt sitten kokeilin ensimmäistä kertaa tuota muottia ja näin kivoja pikkuleipiä sain aikaiseksi. =) Ohje näihin pikkuleipiin on Ullalta. Ei voi muuta kuin suositella näitäKIN. :D Ovat tooosi herkullisia! Ja mainio jouluvieminen vaikkapa opettajille. ;-)

Mansikkaiset pikkuleivät

Ainekset:

200 g voita
1 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
mansikkamarmeladia

Valmistus:

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja keskenään sekoitetut jauhot joukkoon. Kaulitse massa jauhotulla pöydällä ja paina pikkuleipämuotilla yhtä monta kansi- ja pohjaosaa. Paistaa 200-asteisen uunin keskitasolla n. 8-10 min tai kunnes pikkuleivät näyttävät kypsiltä. Levitä jäähtyneelle pohjaosalle mansikkamarmeladia, sihtaa kansiosan päälle tomusokeria ja paina puoliskot vastakkain.

Kommentit

  1. Hei! Tää sun joulukalenteri on tosi tosi kiva, vaikken ole tänne aiemmin kommentoinutkaan. Käyn joka päivä katsomassa, mitä kivaa olet keksinyt! Ehkä ensi jouluna otan näitä ideoita käyttöön :) Nämäkin keksit näyttävät täydellisiltä!
    t.Monta vuotta blogiasi lukenut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Irina! Kiitos mukavasta kommentistasi! Tuli heti kiva olo muuten niin ankean päivän keskelle! :) Saa uutta puhtia blogin pitämiseen, kun tietää että siellä on joku seuraamassa. :) Hyvää joulua sinulle!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥