Joulukalenteri 2012: 14. luukku: Taatelikakku


Sain pitkästä aikaa tehdä taatelikakkua tuossa viime kuun puolella. Olin jo pitkään miettinyt sitä miten tumma suklaa sopisi taatelikakkuun, joka muutenkin jo maistuu niin suklaiselta. Ja oikein hyvinhän tuo tuonne sopi! :D Taatelikakku on kyllä omasta mielestäni kahvikakuista yksi parhaimpia. :) Ja joulupöytäänkin tämä sopii hyvin. Joissain ohjeissa olen nesteenä nähnyt käytettävän myös glögiä. Siinä vasta olisikin oikein jouluisa kahvikakku!


Taatelikakku

Ainekset:

250 g kivettömiä taateleita
2 dl vahvaa kahvia tai vettä
1,5 dl fariinisokeria
200 g voita
2 kananmunaa
1 dl kermaviiliä
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g tummaa suklaata rouhittuna

Voiteluun:
1-2 rkl voita
korppujauhoja

Valmistus:

Keitä taateleita pehmeäksi massaksi miedolla lämmöllä joko vahvassa kahvissa tai vedessä. Lisää tarvittaessa hiukan vettä. Lisää sokeri ja voi. Anna seoksen jäähtyä. Lisää munat tasaisesti sekoittaen. Lisää myös kermaviili ja rouhittu tumma suklaa sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,5 – 2 litran kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Anna kakun jäähtyä hieman ennen kumoamista. Ennen tarjoilua voit ripotella kakun pinnalle tomusokeria.

Ohje on suunniteltu Arla Ingmanille.

Kommentit