Jostain syystä alkaa soida päässä aina Pullava, kun mietin pullaa. :D Tässäpä kuitenkin pullapitkoa teille ystäväiseni! Alle laitan kuvan, josta näkee selkeästi miten pitko letitetään! Tällä ohjeella tulee 2-3 pitkoa, riippuen siitä miten isot pitkot haluaa tehdä. :)
Pitkon letitysohjeet löytyivät Myllyn Parhaan vehnäjauhopussin takaa!
Pullapitko
Ainekset:
5 dl maitoa
50 g hiivaa2 dl sokeria
2 tl suolaa
2 munaa
1 rkl kardemummaa
13–15 dl vehnäjauhoja
200 g voita sulatettuna
Päälle:
raesokeria
Voiteluun:
1 vatkattu muna
Valmistus:
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kardemumma,
sokeri, suola ja kananmunat. Vatkaa nesteeseen noin puolet jauhoista. Alusta loput
jauhot pienissä erissä ja lisää alustuksen loppuvaiheessa sulatettu voi.
Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota lähes
kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa.
Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen tai kolmeen
osaan. Pyöritä kustakin taikinaosasta
kaksi yhtä pitkää pyöreää nauhaa. Muotoile nauhoista pitkot. Laita valmiit pitkot uunipellille ja jätä
kohoamaan n. puoleksi tunniksi. Voitele kananmunalla ja koristele raesokerilla.
Paista pitkoja uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Resepti on suunniteltu Arla Ingmanille.
Rakastan pullaa! Se on tosi hyvä suomalainen ruoka (paras on kuitenkin karjalanpiirakka :P).
VastaaPoistaSinun pullapitko näyttää herkulliselta.
Kiitos! Pulla on kyllä tosi herkullista! Ja samaten karjalanpiirakka! :D
Poista