Kinuskikakku


Kinuskikakkua vaikkapa isänpäiväksi! :) Uudet tuttavuudet itselleni olivat nuo Arlan kermarahka sekä boysenmarjat. Kumpainenkin osoittautui oikein maistuviksi tapauksiksi! :) Etenkin nuo boysenmarjat toivat mukavaa raikkautta kinuskin makeuden keskelle.

Kinuskikakku

Pohja:

3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:

1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:

200 g Arla Keittiö Kermarahkaa
125 g pakasteboysenmarjoja
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria

Kinuskikuorrutus:

2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
½ rkl voita

Reunoille:

2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
kuorellisia mantelilastuja

Valmistus:

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi. Kaada kakkutaikina n. 20 cm:n voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista kakkupohja 175 asteessa kypsäksi, n. 30–35 minuuttia. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä vuoasta. Anna jäähtyä lisää ja sitten leikkaa se kahteen osaan.

Sekoita sekä maito että vaniljasokeri keskenään. Kostuta alin kakkulevy vaniljamaidolla. Sulata hieman boysenmarjoja mikrossa. Sekoita kermarahkaan sokerit ja marjat. Levitä täyte alimmalle kakkulevylle. Asettele kansi kakun päälle ja kostuta se vaniljamaidolla.

Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä niitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia kunnes seoksesta tulee sakeaa. Tiputa pisara kinuskia kakun päälle. Kinuski on valmista, jos se ei imeydy kakkuun. Lisää voi ja sekoita hyvin kinuskin sekaan. Kaada kinuski varovasti kakun päälle. Vatkaa kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Koristele kakun reunat kermavaahdolla ja kuorellisilla mantelilastuilla. 

Resepti suunniteltu Arla Ingmanille

Kommentit

  1. Nätti kakku :) Kinuski on mun lemppari kakun päällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Sama täällä - heti suklaan jälkeen! ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥