Karjalanpiirakoita tuli tehtyä toista kertaa elämässäni ja tällä kertaa ne onnistuivat onneksi paremmin kuin ekalla kerralla! :D Itse tehtynä nämä ovat kyllä ehdottomasti parhaimpia, vaikka aika kovatöisiä ovatkin.
Karjalanpiirakat ja munavoi
Täyte:
2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
1 l täysmaitoa
1 tl suolaa
1 rkl voita
2 dl vettä
1 l täysmaitoa
1 tl suolaa
1 rkl voita
Kuoritaikina:
2 dl vettä
1 tl suolaa
4 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
4 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
4 rkl sulatettua voita
1 dl täysmaitoa
1 dl täysmaitoa
Munavoi:
4 kananmunaa
50 g voita
ripaus suolaa
4 kananmunaa
50 g voita
ripaus suolaa
Valmistus:
Valmista riisipuuro.
Lisää riisi kiehuvaan veteen ja keitä muutama minuutti, kunnes vesi on imeytynyt
riisiin. Lisää maito. Anna puuron hautua kypsäksi kannen alla välillä
sekoittaen miedolla lämmöllä n. 45 minuuttia. Lisää lopuksi voi ja mausta
suolalla. Anna puuron jäähtyä.
Sekoita kuoritaikinan
ainekset keskenään kunnolla sekoittaen. Leivo hyvin jauhotetulla leivinpöydällä
taikinasta pitkä tasainen tanko ja leikkaa siitä n. 15 samankokoista palasta.
Pyöritä taikinapalat palloiksi. Litistä ne matalammiksi ja kauli jauhojen
avulla ohuiksi (n. 1 mm) ja pyöreiksi piirakankuoriksi. Laita ne päällekkäin ja
laita aina jauhoja väliin, jotteivät ne tartu toisiinsa kiinni. Laita levyt
muovin alle, jotta ne eivät kuivuisi. Levitä kuorelle puuroa ja rypytä piirakan
muotoon etusormien avulla. Paista 275–300 asteessa kunnes piirakoiden pinnat
ovat kauniin pilkullisia eli noin 10 minuuttia. Lämmitä maito ja sekoita siihen
sulatettu voi. Voitele kuumien piirakoiden reunat seoksella. Peitä piirakat
leivinpaperilla ja –liinalla ja anna piirakoiden pehmetä noin tunnin ajan
liinan alla.
Valmista munavoi
keittämällä kananmunia noin 8 minuutin ajan. Hienonna munat esim. haarukalla ja
sekoita joukkoon pehmeä rasva. Mausta halutessasi ripauksella suolaa. Tarjoa
munavoi karjalanpiirakoiden seurana.
Resepti on suunniteltu Arla Ingmanille.
Näyttääpä kerrassaan herkulliselta :) Pitäisi joskus tehdä näitä itsekin. Ehkä sitten kun saan kunnon keittiön :)
VastaaPoistaKiitti! Kannattaa kyllä kokeilla vaikka aika isotöisiä ovatkin. Mutta kyllä mausta huomaa, että on ihan itse tehty ja sekös on parasta! :)
PoistaItse tehdyt karjalanpiirakat on niin hyviä, nam! Blogissani on sinulle haaste. :)
VastaaPoistaSamaa mieltä! :) Jahas, täytyypäs tulla katsomaan. (:
Poista