Luumupiirakkaa ja kardemummavaahtoa
Ainekset:
150 g
pehmeää voita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
½ tl jauhettua kardemummaa
½ dl maitoa
n. 1 rkl voita vuoan voiteluun
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
½ tl jauhettua kardemummaa
½ dl maitoa
n. 1 rkl voita vuoan voiteluun
Täyte:
6-8 kpl
tuoreita luumuja
½ dl sokeria
1 tl kanelia
½ dl sokeria
1 tl kanelia
Kardemummavaahto:
2 dl vispikermaa
½ dl sokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
½ dl sokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
Sekoita
pohjan ainekset keskenään. Levitä taikina voidellulle piirakkavuoalle. Halkaise
luumut ja ota niistä kivet pois. Viipaloi luumut ja asettele pohjan päälle.
Paista piirakkaa 175 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.
Ripottele kuuman piirakan päälle sokeri ja kaneli. Anna piirakan jäähtyä ja
tekeytyä tovi ennen tarjoilua. Valmista tällä välin kardemummavaahto. Vaahdota
vispikerma ja mausta se sokerilla ja jauhetulla kardemummalla. Tarjoa
luumupiirakan kanssa.
Siis taivaallisen ihanan näköinen! Ja kardemummakermavaahtoa. Kuullostaa niin hyvältä :) Pakko testata joku kerta!
VastaaPoistaTestaa ihmeessä, itse ainakin tykkäsin kovasti tuosta yhdistelmästä! :)
PoistaOi nam! Kuulostaa herkulliselta yhdistelmältä :-) Kardemummavaahtoa pitää kyllä ehdottomasti kokeilla joskus!
VastaaPoistaTein kardemummavaahtoa joskus piparimutakakun kanssa ja oli senkin kanssa niin hyvää! Kanelivaahtokin toimisi tämän kanssa aivan varmasti. ;-)
Poista