Tein omenapiirakkaa Ravintolapäivää varten. Käytin apunani tätä reseptiä sitä hieman muokkaillen. Nams! :]
Pohja:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
7 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
160 g pehmeää rasvaa
Päälle:
2 prk maitorahkaa
2 kananmunaa
3-4 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
omenoita viipaleina
kanelia
Vatkaa kananmunia ja sokeria käsin hetki. Lisää vaniljakastike sekä kuivat aineet. Sekoita. Lisää lopuksi pehmeä, huoneenlämpöinen rasva ja sekoita hyvin. Taputtele taikina jauhojen avulla leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Sekoita rahka, kananmunat ja sokerit keskenään. Levitä rahka taikinan päälle. Pese omenat ja kuori ne. Viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet rahkan päälle. Siivilöi päälle kanelia. Paista 200 asteessa n. 20 min.
Mä niin aion tehdä tätä tulevana viikonloppuna. Olisko sun mielestä millaiset omenat parhaita? Happamat ehkä?
VastaaPoistaNam, omenapiirakkaa! Tosi ihana kuva :)
VastaaPoista