Niin makoisaa hilloa, että ampparikin tuli het apajille. ;) |
Kuningatarhillo
125 g vadelmia
125 g mustikoita
n. 2 rkl vettä
1 ½ dl hillosokeria
Kaada vesi ja peratut marjat kattilaan. Kuumenna kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri joukkoon. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna hillon kiehua kevyesti n. 10 min. Sekoita välillä ja kuori mahdollinen vaahto pinnalta.
Jäähdytä parikymmentä minuuttia muutaman kerran sekoittaen, kunnes hillo alkaa hyytyä ja marjat eivät nouse enää pintaan. Annostele hillo pestyyn ja kuumennettuun lasipurkkiin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä. Hillo hyytyy lopullisesti n. vuorokauden kuluessa.
Herkullisen näköistä.
VastaaPoistaMä oon niin laiska, että hillot jää tekemättä..Inhoan kippojen keittelyä. :)
Eipä noita hilloja tule itsekään tehtyä kovin usein, max. 2 kertaa kesässä. ;-)
PoistaIhanaa hilloa!:) Hauskaa, kun ampiainen tuli sopivasti kuvaan.:)
VastaaPoistaKiitos! Sattui kyllä niin sopivasti tuo amppari tulemaan kuvaan! :D
PoistaKiitos! :) Omppuhillokin on kyllä hyvää, ainakin munkeissa! :D
VastaaPoista