Juuston ja tomaatin kanssa gratinoitu kukkakaali + video!

Tai vaihtoehtoisesti ranskaksi Chou-fleur aux tomates fraîches. Ohje on kirjasta Ranskalaisen keittiön salaisuudet, jonka ovat toimittaneet Julia Child, Louisette Bertholle & Simone Beck. Etsin kirjasta hyvää kasvisruokalisäkettä ja löytyihän sieltä sitten mm. tämä kukkakaaliresepti. Hieman tässä joutui tekemään työtä lopputuloksen eteen, mutta eipä tuo haitannut, kun se lopputulos oli oikein maistuva! ;) Ohjeessa sanotaan tämän olevan erityisen hyvää leikkeiden, kyljysten ja jauhelihapihvin kanssa. Päätin tehdä jauhelihapihvejä, jotka sopivatkin gratinoidun kukkakaalin kanssa loistavasti yhteen! Tein taas kerran vähän pienemmällä ohjeella oman ruokani, mutta laitan tähän alkuperäisen ohjeen.


Juuston ja tomaatin kanssa gratinoitu kukkakaali - Chou-fleur aux tomates fraîches

1 iso kukkakaali lohkoiksi jaettuna
450 g kovia kypsiä punaisia tomaatteja, joista on poistettu kuoret, siemenet ja mehu
matala voideltu vuoka, läpimitta 25 cm
1/4 tl suolaa
iso hyppysellinen pippuria
n. 1 dl voisulaa
½ dl hyviä valkoisia korppujauhoja
n. 1 dl raastittua tahko- ja parmesaanijuustoa

Valmistele tomaatit. Upota tomaatit yksi tai kaksi kerrallaan kiehuvaan veteen ja keitä tarkalleen 10 sekuntia. Ota ne pois kattilasta, leikkaa pois kanta ja kuori kannasta lähtien. Halkaise kuoritut tomaatit poikittain kahtia, siis ei kannan suuntaan. Puserra puoliskoja varovasti niin että neste ja siemenet pursuvat pois tomaatin keskustasta. Leikkele tomaatin malto n. 1 cm:n levyisiksi suikaleiksi.

Ryöppää kukkakaali. Pane huuhdotut kukkakaalit lohkoina kovasti kiehuvaan veteen, jossa 1 ½ tl suolaa vesilitraa kohti. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi niin nopeasti kuin mahdollista. Keitä hiljaa ilman kantta 9-12 minuuttia. Kukkakaali on kypsää, kun neula lävistää helposti varsiosat. Syö palanen niin voit olla varma. Sen pitäisi olla pehmeää, mutta silti narskuvaa. Jäähdytä kukkakaalit kylmällä vedellä ja valuta. 

Järjestä kukkakaalin lohkot vuoan keskelle. Ympäröi ne tomaatilla. Mausta kasvikset suolalla ja valkopippurilla ja tiputa niille puolet voisulasta. Levitä korppujauhot ja juustoraaste kasvisten päälle ja tiputa sille loput voisulasta. Pane vuoka n. 30 min. ennen tarjoamista valmiiksi lämmitetyn 175-asteisen uunin yläosaan niin pitkäksi aikaa, että se läpeensä kuumenee ja juusto kauniisti ruskistuu. Tarjoa heti. 



Ja tässä video, jota lupailin otsikossa. ;) En tiedä teenkö suuren virheen, kun laitan tämän tänne, mutta kokeillaan nyt. :D Kommentoikaahan, jos haluatte nähdä jatkossa lisääkin kokkailuvideoita. :)


Kommentit

  1. Ihan törkeen jees tuo videopostaus! :) Lisää vaan, ilo kattoa ja miunlainenki le idiot tajuaa! ;>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Tuskin le idiot olet kuitenkaan. ;) Mutta katsotaan nyt josko lisää videoita tulisi tänne bloginkin puolelle. :)

      Poista
  2. Herkullisen kuuloinen lisäke! =)

    VastaaPoista
  3. Nam! todella herkullinen lisuke :)

    VastaaPoista
  4. Kiva ilme sun uudella blogilla :) "-Will"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ai oletko se Will, joka kaipaili aikanaan vuohenjuustobroileria? ;D

      Poista
  5. Mukava video ja kiva uusi ilme blogissasi! Ja tuo kukkakaali+tomaatti-kombo vaikuttaa herkulliselta, pitää itsekin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :) Ja suosittelen kyllä kokeilemaan! (:

      Poista
  6. Tosi kiva ilme uudella blogillasi, tässähän tulee tarve itsellekin päivittää ulkoasua :). Julian lisäke vaikuttaa herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna! :) Tuo lisäke oli kyllä tosi herkullista, ei muuta kuin testaamaan! =)

      Poista
  7. lisää videoita! hyvä video! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Yritän tehdä lisää videoita, kunhan ehdin! ;D

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥