Eilen tein raparperipiirakkaa, jota nautittiin kevyesti vatkatun Flora Vanillan kanssa. Miten voikin noin simppeli yhdistelmä olla aivan taivaallisen hyvää?! :D Olisin laittanut tähän tavallisen maitorahkan sijasta Arlan raparperi-mansikkarahkaa, mutta en löytänyt sitä valitettavasti mistään. Olen siis tällä hetkellä viettämässä kesää kotikonnuillani, missä täytyy tyytyä siihen mitä kaupasta sattuu löytymään. ;) Ohje on Arlan sivuilta.
Raparperipiirakka
Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
n. 400 g raparperia
1 prk maitorahkaa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
n. 400 g raparperia
1 prk maitorahkaa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna voimaakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot ja lisää ne taikinaan. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jätä ripaus taikinaa piirakan päälle ripoteltavaksi. Pilko raparperit vuokaan. Sekoita muut ainekset ja kaada seos tasaisesti raparperien päälle. Paista 175 asteessa uunin alaosassa n. 35 min.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! ♥