Tein viikonloppuna herkullisia italialaisia lihapullia! Ohjeen kokosin monesta eri reseptistä. Mukavaa vaihtelua peruslihapullille! :-)
Italialaiset lihapullat
1 pala paahtoleipää
1 dl maitoa
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
1 dl parmesaaniraastetta
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 rkl kuivattua basilikaa
1 rkl kuivattua oreganoa
2 rkl tomaattipyrettä
suolaa ja mustapippuria
1 rkl öljyä
1 dl maitoa
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
1 dl parmesaaniraastetta
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 rkl kuivattua basilikaa
1 rkl kuivattua oreganoa
2 rkl tomaattipyrettä
suolaa ja mustapippuria
1 rkl öljyä
Kastike:
1 sipuli
1 rkl öljyä
1 tlk chilillä maustettua tomaattimurskaa
1 tlk valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
½ tl suolaa
1 tl sokeria
ripaus mustapippuria
1 rkl öljyä
1 tlk chilillä maustettua tomaattimurskaa
1 tlk valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
½ tl suolaa
1 tl sokeria
ripaus mustapippuria
Valmista lihapullat. Murenna leipä kulhoon ja kaada maito päälle. Anna seistä muutama minuutti. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita hetki öljyssä pannulla. Lisää kulhoon sipulit ja muut lihapulla-ainekset ja sekoita hyvin. Muotoile murekeseoksesta pyöryköitä kostutetuin käsin ja ruskista niitä pannulla.
Valmista kastike. Silppua sipuli. Kuullota se öljyssä ja lisää tomaattimurskat ja mausteet. Hauduta muutama minuutti. Lisää kastikkeeseen pyörykät ja hauduta kannen alla kymmenisen minuuttia. Tarjoa esim. keitetyn täysjyväspagetin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! ♥