Tällä viikolla kokeilin tehdä Hellapoliisin ohjeella broilerimureketta lisäten siihen pikkuisen enemmän mausteita ja vaihtaen korppujauhot paahtoleipään. Tuli ihan mukava lopputulos. Ja kiva tehdä välillä mureketta broilerin jauhelihasta! :)
Broilerimureke
1 paahtoleipä
n. ½ dl maitoa
400 g broilerin paistijauhelihaa
1 sipuli silppuna
1 muna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa, currya, paprikajauhetta, mustapippuria
1 tlk ananasmurskaa valutettuna
100 g tuorejuustoa
2 pientä tomaattia silputtuna n. 25 g parmesaanijuustoraastetta
Kastike:
1 prk kermaviiliä
reilusti currya
hippunen suolaa ja mustapippuria
ananasmurskaa valutettuna
n. ½ dl maitoa
400 g broilerin paistijauhelihaa
1 sipuli silppuna
1 muna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa, currya, paprikajauhetta, mustapippuria
1 tlk ananasmurskaa valutettuna
100 g tuorejuustoa
2 pientä tomaattia silputtuna n. 25 g parmesaanijuustoraastetta
Kastike:
1 prk kermaviiliä
reilusti currya
hippunen suolaa ja mustapippuria
ananasmurskaa valutettuna
Murenna paahtoleipä kulhoon ja sekoita maito leipäpalasten sekaan. Anna seistä muutama minuutti ennen kuin lisäät muut aineet. Sekoita sitten tasaiseksi massaksi. Taputtele puolet taikinasta uunivuokaan, levitä levyn päälle tuorejuusto ja tomaattisilppu. Laita toinen puoli taikinasta massan päälle ja muotoile murekkeeksi. Ripottele murekkeen päälle juustoraaste. Paista 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia tai kunnes mureke on kypsää.
Valmista kastike sekoittaen kastikkeen ainekset sekaisin. Tarjoa kylmänä broilerimurekkeen ja esim. riisin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! ♥