Viime kuun puolella tuli tehtyä näitä muffineita, jotka ovat muuten samanlaisia kuin aiemmin tekemäni muffarit, mutta tällä kertaa sulatin taikinan joukkoon joululta ylijäänyttä suklaata. Hyvä keino käyttää esim. niitä suklaita, jotka jäävät aina sinne suklaarasian pohjalle pyörimään. :D
Suklaiset appelsiinimuffinit
1 appelsiinin kuori ja mehu
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g suklaata
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g suklaata
Pese appelsiini huolellisesti. Raasta appelsiinista kuori ja purista siitä mehu (1 dl). Vaahdota munat ja sokeri. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Lisää rasva muna-sokerivaahtoon.
Sulata suklaa esim. mikrossa. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja appelsiinin raastettu kuori keskenään. Lisää taikinaan jauhoseos vuorotellen appelsiinimehun ja sulatetun suklaan kanssa varovasti sekoittaen. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia.
Sulata suklaa esim. mikrossa. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja appelsiinin raastettu kuori keskenään. Lisää taikinaan jauhoseos vuorotellen appelsiinimehun ja sulatetun suklaan kanssa varovasti sekoittaen. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! ♥