Näitä tuli tehtyä parisen viikkoa sitten. Idea näihin lähti aiemmin tekemistäni muffineista sekä tästä. :) Tällä kertaa laitoin muffineihin sulatejuustoa, mutta se ei toiminut yhtä hyvin kuin tuorejuusto. Osassa muffineista sulatejuusto lähti rumasti sulamaan muffinin päälle, tuorejuuston kanssa sellaista ongelmaa taas ei ollut. Joten suosittelen käyttämään tuorejuustoa sulatejuuston sijasta. :)
Pekoni-sipulimuffinit
170 g pekonia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3½ dl vehnäjauhoja
2 dl juustoraastetta
2 tl leivinjauhetta
1½ tl oreganoa
½ tl mustapippuria
1 tl aromisuolaa
2 kananmunaa
75 g sulatettua voita
2 dl ruokakermaa tai maitoa
tuorejuustoa (tai sulatejuustoa)
Pilko pekoni, sipuli ja valkosipulit. Ruskista pekoneita hetki pannulla, lisää sipuli ja valkosipuli. Kuullota. Yhdistä kuivat aineet sekä juustoraaste. Vatkaa sulatettu voi, kananmunat ja maito tai kerma keskenään kevyesti sekaisin. Kaada seos kuiviin aineisiin pekoni-sipuliseoksen kanssa ja sekoita. Laita muffinivuokiin taikinaa puoleen väliin, laita nokare (reilu ½ tl) tuore- tai sulatejuustoa ja vielä sen verran taikinaa, että juustonokare peittyy. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3½ dl vehnäjauhoja
2 dl juustoraastetta
2 tl leivinjauhetta
1½ tl oreganoa
½ tl mustapippuria
1 tl aromisuolaa
2 kananmunaa
75 g sulatettua voita
2 dl ruokakermaa tai maitoa
tuorejuustoa (tai sulatejuustoa)
Pilko pekoni, sipuli ja valkosipulit. Ruskista pekoneita hetki pannulla, lisää sipuli ja valkosipuli. Kuullota. Yhdistä kuivat aineet sekä juustoraaste. Vatkaa sulatettu voi, kananmunat ja maito tai kerma keskenään kevyesti sekaisin. Kaada seos kuiviin aineisiin pekoni-sipuliseoksen kanssa ja sekoita. Laita muffinivuokiin taikinaa puoleen väliin, laita nokare (reilu ½ tl) tuore- tai sulatejuustoa ja vielä sen verran taikinaa, että juustonokare peittyy. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! ♥