Viime viikolla vietin nimipäivääni ja sehän oli tietenkin hyvä syy taas leipoa. :D Päädyin tekemään tätä suklaakakkua Sikke Sumarin ohjeella. Tein ohjeesta puolikkaan ja se riitti oikein sopivasti läpimitaltaan 20 cm olevaan kakkuvuokaani. Maailman parhaasta suklaakakusta en nyt tiedä, mutta olihan tämä todella hyvää! Suussasulavan makeaa, mmm! :) Tämän kanssa nautittiin vaniljakastiketta, mutta marjat ja hedelmät sopisivat oikein mainiosti tuohon kylkeen myös.
Maailman paras suklaakakku (jos haluat isomman kakun, tuplaa ainesmäärät)
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhoja
½ tl suolaa
1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 ½ dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 ½ dl tummaa suklaata rouhittuna
1 dl sulatettua voita
2 munaa
½ dl vahvaa kahvia
½ tl leivinjauhoja
½ tl suolaa
1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 ½ dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 ½ dl tummaa suklaata rouhittuna
1 dl sulatettua voita
2 munaa
½ dl vahvaa kahvia
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita myös märät aineet keskenään. Lopuksi yhdistä kaikki ainekset ja kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (läpimitaltaan n. 20 cm), jonka pohjalle voit pingottaa myös leivinpaperin. Paista kakkua 180 asteessa 20-25 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! ♥