Daim


Innostuin alkuviikosta tekemään vihdoin ja viimein ihan itse daimia. Tämän teko on ollut listalla ties kuinka kauan, joten jo oli aikakin! Tämä oli kyllä ihan uskomattoman h-y-v-ä-ä. Tätä tulen varmasti tekemään monta kertaa uudelleen, kun nyt kerrankin innostuin! :D Daimin ohjeen otin täältä hieman sitä muokaten. Ja kiitos EllinPaikalle, että vihdoinkin inspiroiduin tämän tekemiseen! :D

Daim (A4-arkillisen verran)

3 rkl voita tai margariinia

3 rkl tummaa siirappia

1 dl sokeria

1 dl mantelijauhetta

1 rkl tummaa kaakaojauhetta

150 g maitosuklaata

Sulata paksupohjaisessa kasarissa rasva. Kun se on sulanut, lisää kaikki muut aineet paitsi maitosuklaa. Hämmennä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen n. 15 minuuttia, kunnes seos alkaa irrota kasarin reunoilta ja pohjalta yhteinäseksi massaksi. Kaada seos leivinpaperin päälle ja levitä ohueksi levyksi nopeasti, seos jämähtää pian. Helpoiten saat levitettyä seoksen laittamalla sen kahden leivinpaperin väliin ja kaulitsemalla sen ohueksi levyksi. Anna seoksen kovettua kunnolla, sulata maitosuklaata ja levitä seoksen pinnalle. Laita levy jääkaappiin kovettumaan ja taittele tai leikkaa veitsellä paloiksi.

Kommentit

  1. Jäikö ohjeesta jotain pois (kun laitoit, että hieman mukkasit, mutta ohje on kyllä prikulleen sama)?

    VastaaPoista
  2. Hei,
    alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty margariinia ja minä käytin voita, koska se tuo ehdottomasti parempaa makua ohjeeseen kuin ohjeeseen. :-) Joten siitä tuo "hieman" muokattu tuli.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥