Jo monta päivää oli tehnyt hirveästi mieli sekä riisipuuroa että luumukiisseliä ja päädyinkin sitten tekemään niitä itsenäisyyspäivän kunniaksi. Tällä kertaa kokeilin tehdä riisipuuroa uunissa, sillä minä onneton osaan aina polttaa riisipuuroni pohjaan. :D Ja näinhän se onnistuikin oikein hyvin! Lisäsin puuroon vielä vaniljasokeria, namskis. :)
Uuniriisipuuro
voita uunivuoan voiteluun
1 l maitoa
2 dl puuroriisiä
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria
voinokareita puuroainesten päälle
1 l maitoa
2 dl puuroriisiä
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria
voinokareita puuroainesten päälle
Voitele uunivuoka voilla. Laita ainekset vuokaan ja lisää vielä voinokareita puuroainesten päälle. Kypsennä 175 asteessa n. 1½ tuntia. Sekoita pari kertaa ensimmäisen tunnin aikana. Anna puuron vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua.
Luumukiisseli
200 g kuivattuja luumuja
1 l vettä
3/4 dl sokeria
½ dl vettä + 2½ rkl perunajauhoja
1 kanelitanko
ripaus suolaa
1 l vettä
3/4 dl sokeria
½ dl vettä + 2½ rkl perunajauhoja
1 kanelitanko
ripaus suolaa
Laita kattilaan vesi, sokeri ja kuivatut luumut. Liuota luumuja vedessä yön yli. Lisää veteen kanelitanko sekä suola ja keitä luumut pehmeiksi. Sekoita keskenään vesi ja perunajauhot. Kaada seos nesteeseen ohuena nauhana. Anna kiisselin pulpahtaa. Kaada kiisseli tarjoilukulhoon ja poista kanelitanko. Ripottele kiisselin pinnalle hieman sokeria, jotta siihen ei muodostu kalvomaista pintaa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! ♥