Bongasin tähän ohjeen joskus syksyllä YLE:n teksti-tv:stä. :) Laitan alkuperäisen ohjeen tähän alle. Minähän taas vähän muuttelin ohjetta ja hyvää tuli näinkin! Itse asiassa lihapyöryköistä tuli parhaita pyöryköitä ikinä! :p Tuo pekoni toi pyöryköihin niin ihanan lisämaun kuten niin teki myös tomaattikastikkeessa hauduttaminen. Namnamnammm! :)
Pekoni-lihapyörykät tomaattikastikkeessa
Pekoni-lihapyörykät:
400 g jauhelihaa
200 g Rainbow'n pekonisuikaleita
1 kananmuna
2 rkl tomaattisosetta
1 tl suolaa
2 tl taco-maustetta
1 tl jauhettua paprikaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
200 g Rainbow'n pekonisuikaleita
1 kananmuna
2 rkl tomaattisosetta
1 tl suolaa
2 tl taco-maustetta
1 tl jauhettua paprikaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
Kastike:
1 porkkana
1 sipuli
2 rkl öljyä
1 tlk chilillä maustettua tomaattimurskaa
1 tlk valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
½ tl suolaa
1 tl sokeria
ripaus mustapippuria
1 sipuli
2 rkl öljyä
1 tlk chilillä maustettua tomaattimurskaa
1 tlk valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
½ tl suolaa
1 tl sokeria
ripaus mustapippuria
Valmista lihapyörykät. Paista pekonisuikaleet rapeiksi pannulla ja jäähdytä niitä hieman. Sekoita jauhelihaan muna, mausteet ja pekonisuikaleet. Muotoile massasta pitkä tasakokoinen tanko. Jaa tanko yhtä suuriin osiin ja pyörittele öljyisillä käsillä pyöryköiksi. Kypsennä pyörykät voissa pannulla.
Valmista kastike. Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota ne öljyssä ja lisää tomaattimurskat ja mausteet. Hauduta 20 min. Lisää kastikkeeseen pyörykät ja keitä hetki. Tarjoa esim. keitetyn täysjyväspagetin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! ♥