Viikonlopun vieraita varten tein glögijuustokakkua. Minun on pitänyt tehdä tätä jo parin vuoden ajan joten jo oli aikakin! Ja tämä on kyllä oikea joulunmakuinen juustokakku! :) Ei tarvitse kysyä kahta kertaa, että oliko hyvää vai ei. ;D Ohjeen otin täältä hieman muokattuna. Kakun pinnalle laitoin sulatettua valkosuklaata, murustettua piparkakkua ja pari kanelitankoa.
Glögijuustokakku
Pohja:
120 g piparkakkuja
50 g voita
50 g voita
Täyte:
2 dl kermaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
1 ½ tl piparkakkumaustetta tai kanelia
4 liivatelehteä
1 dl glögitiivistettä
tippa punaista pasta- tai elintarvikeväriä
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
1 ½ tl piparkakkumaustetta tai kanelia
4 liivatelehteä
1 dl glögitiivistettä
tippa punaista pasta- tai elintarvikeväriä
Kiille:
1 ½ dl glögitiivistettä
½ dl vettä
3 liivatelehteä
½ dl vettä
3 liivatelehteä
Murskaa keksit jauheeksi esim. tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele seos irtopohjavuokaan, joka on halkaisijaltaan n. 20 cm. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri ja piparkakkumauste tai kaneli. Liota täytteen liivatelehtiä 5-10 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna glögitiiviste ja sulata siihen liotetut liivatteet. Yhdistä seos tuorejuuston kanssa. Sekoita kermavaahto joukkoon kevyesti nostellen.
Kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa pari tuntia. Valmista kiille. Liota kiilteen liivatelehtiä 5-10 minuuttia kylmässä vedessä. Lämmitä glögi ja vesi ja sulata siihen liivatteet. Kaada jäähtynyt glögi kakun päälle ja anna hyytyä kylmässä muutama tunti, mielellään yön yli.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! ♥