Glögijuustokakku


Viikonlopun vieraita varten tein glögijuustokakkua. Minun on pitänyt tehdä tätä jo parin vuoden ajan joten jo oli aikakin!  Ja tämä on kyllä oikea joulunmakuinen juustokakku! :) Ei tarvitse kysyä kahta kertaa, että oliko hyvää vai ei. ;D Ohjeen otin täältä hieman muokattuna. Kakun pinnalle laitoin sulatettua valkosuklaata, murustettua piparkakkua ja pari kanelitankoa.

Glögijuustokakku

Pohja:

120 g piparkakkuja

50 g voita

Täyte:

2 dl kermaa

1 prk maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl sokeria

1 ½ tl piparkakkumaustetta tai kanelia

4 liivatelehteä

1 dl glögitiivistettä

tippa punaista pasta- tai elintarvikeväriä

Kiille:

1 ½ dl glögitiivistettä

½ dl vettä

3 liivatelehteä

Murskaa keksit jauheeksi esim. tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele seos irtopohjavuokaan, joka on halkaisijaltaan n. 20 cm.  Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri ja piparkakkumauste tai kaneli. Liota täytteen liivatelehtiä 5-10 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna glögitiiviste ja sulata siihen liotetut liivatteet. Yhdistä seos tuorejuuston kanssa. Sekoita kermavaahto joukkoon kevyesti nostellen.

Kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa pari tuntia. Valmista kiille. Liota kiilteen liivatelehtiä 5-10 minuuttia kylmässä vedessä. Lämmitä glögi ja vesi ja sulata siihen liivatteet. Kaada jäähtynyt glögi kakun päälle ja anna hyytyä kylmässä muutama tunti, mielellään yön yli.

Kommentit