Viime viikolla tein Hellapoliisin tiramisua. Perinteisestihän tiramisuun tulee muna-sokerivaahtoa, joka on tässä korvattu kermalla. Helppo ja makea herkku, joka kannattaa tehdä jo edellispäivänä jääkaappiin valmiiksi. Korvasin manteliliköörin vesi+manteliaromi-seoksella. Hyvää niinkin! :)
Tiramisu
6-8 annosta
6-8 annosta
200 g savoiardikeksejä
2 ½ dl vahvaa kahvia
½ dl mantelilikööriä tai ½ dl vettä + manteliaromia
2 ½ dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g Mascarpone-juustoa
n. ½ dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
sokeroimatonta kaakaojauhetta ja halutessasi suklaarouhetta
2 ½ dl vahvaa kahvia
½ dl mantelilikööriä tai ½ dl vettä + manteliaromia
2 ½ dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g Mascarpone-juustoa
n. ½ dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
sokeroimatonta kaakaojauhetta ja halutessasi suklaarouhetta
Sekoita vahva kahvi ja mantelilikööri tai vesi+manteliaromi keskenään syvällä lautasella. Kastele savoiardikeksit molemmin puolin nesteessä ja nosta puolet kekseistä vieretysten n. 20x20 cm kokoiseen reunalliseen vuokaan. Vaahdota vispikerma tai vaniljakastike, vatkaa joukkoon Mascarpone-juusto. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Jaa puolet täytteestä kostutettujen keksien päälle ja lado loput keksit päälle. Kaada loput täytteestä päälle ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Siivilöi pinnalle sokeroimatonta kaakaojauhetta hieman ennen tarjoilua. Voit koristella tiramisua myös tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! ♥