Hellapoliisin reseptillä tein tomaatti-mozzarellapiirasta. Kitisen huomasin tehneen tätä piirasta monta kertaa ja se sai minut vakuuttuneeksi siitä, että tämän on pakko olla hyvää. :P Ja niin olikin (vaikka tuo kuva ei teekään nyt kovin oikeutta tälle ihanuudelle..)! Tein tätä ystävilleni ja hyvin mielin syötiin heti melkein koko piirakka - hyvin pientä palaa lukuunottamatta. Niin ja raikas salaatti sopii tämän kylkeen kuin nenä päähän. Tätä piirasta tulee tehtyä vielä monta kertaa! Pohjan tein tällä kertaa hieman terveellisemmällä tavalla. :)
Pohja:
100 g voita
1½ dl luomuvehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
n. 1½ rkl pellavarouhetta
½ dl vettä
1 tl suolaa
1½ dl luomuvehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
n. 1½ rkl pellavarouhetta
½ dl vettä
1 tl suolaa
tai 1 valmis piiraspohja (suolaisille piiraille)
Täyte:
200 g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
n. 10 kpl kirsikkatomaatteja
125 g mozzarellajuustoa (paloiteltuna tai mozzarellapalloja)
rouhittua mustapippuria
150 g juustoraastetta
n. 10 kpl kirsikkatomaatteja
125 g mozzarellajuustoa (paloiteltuna tai mozzarellapalloja)
rouhittua mustapippuria
150 g juustoraastetta
Nypi vehnäjauhot ja pehmeä voi ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi, suola ja pellavarouhe nopeasti sekoittaen. Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasainen.
Painele piiraspohja pyöreän, halkaisiljaltaan 24-26 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Levitä pinnalle tuorejuusto, puolitetut kirsikkatomaatit ja mozzarellapalat tai -pallot. Ripottele pinnalle hieman mustapippuria sekä juustoraaste. Jatka kypsennystä n. 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! ♥