Tein omenapiirakkaa viikonloppuna ja oli todella hyvää! Etenkin seuraavana päivänä oli vieläkin parempaa. =) Käytin vähän muokaten tätä ohjetta, mutta omenaviipaleita en hauduttanut erikseen mikrossa. Tykkään, että omenat ovat tuossa päällä vähän rapsakoita! :D Omppupiirakka nautittiin vaniljakastikkeen kanssa.
Pohja:
1 muna
1½ dl sokeria
75 g voita sulatettuna
2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1½ dl sokeria
75 g voita sulatettuna
2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
3-7 kpl (600-700 g) omenia
250 g maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
1 muna
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ rkl sitruunamehua
kanelia
250 g maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
1 muna
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ rkl sitruunamehua
kanelia
Sekoita muna, sokeri ja sulatettu voi keskenään. Lisää maito ja jauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos nopeasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 29 cm piirasvuokaan. Sekoita rahka, kerma ja muna sekaisin ja mausta seos sokereilla ja sitruunamehulla. Kaada rahkaseos taikinan päälle vuokaan. Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne rahkaseoksen päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja halutessasi hieman sokeria. Paista 175 asteessa 45-50 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! ♥