Mariannen korvapuustitSunnuntai mainosti Facebook-sivuillaan näitä korvapuusteja ja vaikuttivat niin hyviltä, että olihan niitä sitten tehtävä! :D Eipä näistäkään korvapuusteista taaskaan mitään kauniita tullut, mutta maku oli sitäkin parempi. :P Olivat nimittäin erittäin herkullisia, nammm! Pullataikinaa vääntäessä tosin alkoi tehdä mieli tavallisiakin korvapuusteja, niin tein sitten puolikkaasta taikinasta niitä ja toisesta puolesta Marianne-korvapuusteja. :) Alkuperäinen resepti löytyy Sunnuntain sivuilta. Ja jälleen kerran tein pienemmän satsin. Ei meillä kuitenkaan tule kukaan yli kolmeakymmentä pullaa syömään. :P Tällä ohjeella sain kivasti pellillisen pullia.

Mariannen korvapuustit

Ainekset:

2½ dl maitoa
1 kananmuna
1 dl sokeria
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
n. 7-8 dl vehnäjauhoa
100 g voita tai margariinia
Täyte:

25 g voita tai margariinia
1 dl Marianne -rouhetta

Voiteluun: 

kananmunaa

Pinnalle:

raesokeria

Valmistus:

Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen rasva. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikinapala suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (30 x 60 cm). Levitä huoneenlämpöinen rasva taikinalevylle. Ripottele päälle  Marianne-rouhe. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi. Nipistä saumakohta hyvin kiinni ja jätä sauma pöytää vasten.

Leikkaa rullasta terävällä veitsellä vinottain paloja, jotka ovat leveämmältä puolelta 4-5 cm ja kapeammalta noin 2 cm. Nosta palat pystyyn niin, että kapeampi puoli tulee ylöspäin. Paina molemmilla peukaloilla pullan päältä taikina aivan pohjaan asti. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Kommentit