Cobb-salaatti

Käytiin miehen kanssa häämatkalla viime kuussa New Yorkissa ja voitte vain arvata miten uskomaton reissu oli. :) Tälläiselle syntyjään pikkukylän tytölle tuollainen miljoonakaupunki oli huikea kokemus ja matkalla tuli koettua ja nähtyä niin paljon kaikkea uutta ja mahtavaa, että tästä riittää muisteltavaa vielä mummoksi asti. :) Tänä viikonloppuna tulikin sitten tehtyä amerikkalaista klassikkosalaattia, jota en tosin itse Jenkeissä päässyt maistelemaan. Ei muuta kuin kokeilemaan sitten tätäkin! Ja kyllä kannatti, oli parasta kanasalaattia, jota olen koskaan syönyt! ^_^ Ohje täältä vähän muokaten.


Cobbin salaatti eli amerikkalainen kanasalaatti

Ainekset:

4 kananmunaa
170 g Amerikanpekonia
300 g broilerinfileesuikaleita
1 rkl öljyä
2 rkl tomaattipyrettä
2 tl currya
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl chilijauhetta
1 punasipuli
2 avokadoa
2 tomaattia
½ pkt Aura-sinihomejuustoa
1 pss jääsalaattia

Kastike:

2 rkl omenaviinietikkaa
1-2 rkl öljyä
1 tl sitruunamehua
suolaa
pippuria
sokeria

Valmistus:

Keitä munat koviksi, n. 8-10 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja puolita tai lohko ne. Levitä pekonit kylmälle pannulle ja paista ne rapeiksi. Nosta pekonit talouspaperin päälle valumaan. Paista broilerit kypsiksi ölyssä ja mausta tomaattipyreellä, currylla, valkosipulilla ja chilillä.

Suikaloi pekoni ja punasipuli, Viipaloi avokadojen hedelmälihat ja lohko tomaatit. Paloittele sinihomejuusto ja revi salaatti. Asettele kaikki ainekset annoslautasille tai tarjoiluvadille. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja pirskottele salaatin päälle juuri ennen tarjoamista.

New Yorkin vilskeessä Empire State Buildingin edessä. :)

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥