Raparperi-mansikkahillo

Sain tällä viikolla työkaveriltani kasan raparperia ja vinkin tehdä niistä hilloa. Töistä lähdettyäni poikkesin kaupasta ostamassa mansikoita ja paketin hillo-marmeladisokeria. Pilkoin ainekset ja lisäsin ne kattilaan muhimaan. Hetken päästä mieheni tulikin kattilan äärelle muistelemaan isomummunsa tekemää raparperi-mansikkakiisseliä. Sitä on varmaan sitten tehtävä joku päivä pitkästä aikaa, pakkasessa kun riittää nyt raparperia parinkin kiisselin tekemiseen. :) 

Mutta itse hillosta! Tuoksu oli huumaava ja tätä olikin syötävä heti seuraavana aamuna puuron kanssa. Namskis kun oli herkullista! :) Seuraavaksi syödään tätä lättyjen kanssa. Mahtaa olla sekin aikas herkkua! Resepti on täältä.

Raparperi-mansikkahillo
Reseptistä tulee n. yksi litra hilloa

Ainekset:

500 g raparperia kuorittuna ja paloiteltuna
500 g mansikoita viipaloituna
1 dl vettä
2 tl vaniljasokeria
1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria (tai 500 g hillosokeria)

Valmistus:

Kuumenna vesi, raparperi ja mansikat kattilassa. Sekoita sokeri höyryävään seokseen, kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen noin 10 minuuttia. Sekoita välillä. Mausta vaniljasokerilla. Kuori vaahto. Anna hillon jäähtyä puolisen tuntia välillä sekoittaen. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin täyttäen purkit piripintaan. Sulje hyvin ja säilytä viileässä.


Kommentit

  1. Mun pitäis tehdä mansikkahilloa ja mietin, että raparperista vois kans kehitellä jotain.

    Mun äiti ehotti, että tekisin raparperi-mansikkasoppaa mikä vois kyllä kans olla tosi hyvää.

    Meillä on pihassa jonkun verran raparperia ja mies on tehnyt joinain vuosina raparperipiirakkaa. Välillä raparperit on kasvaneet todella isoiksi ja esim. viime vuonna oli aika pieniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperi-mansikkasoppa on hyvää! :) Ja niin on raparperipiirakkakin. Onneksi raparperiakin voi pakastaa, niin saa ympäri vuodenkin näitä kaikkia herkkuja. :)

      Poista
  2. Meillä mies teki raparperi-mansikkahilloa, itse tein mansikkaa. Tuli tosi hyvää ja niin paljon parempia kuin kaupan hillot. Ei ollut niin ällömakeita vaan just sopivia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kun ite tekee, niin tulee tosi paljon parempia verrattuna kaupan hilloihin! Nam. :)

      Poista
  3. Todella hyvä hillo. Täytyy tehdä uusi satsi... Ja tuplana! Kiitos reseptistä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥