Aprikoosi-valkosuklaakakku

Sain kunnian tehdä mieheni papan hautajaisiin juustokakun. Aikani mietittyäni ja etsittyäni eri reseptejä päädyin tähän, koska mielestäni se sopi loppujen lopuksi parhaiten tuon tyyppiseen tilaisuuteen. Kakusta tunnuttiin tykkäävän ja mielestäni se oli myöskin herkullista. Mukavan raikasta ja sopivan makeaa. Reseptiä muutin sen verran, että jätin liköörin pois ja lisäsin rahkan määrää, sillä tein tämän 26 cm:n vuokaan ja halusin saada vähän enemmän täytettä. :)




Aprikoosi-valkosuklaakakku

Pohja:

1 pkt Fazerin Muro-keksejä (195g)
75  g voita sulatettuna

Täyte:

1½-2 tlk säilykeaprikoosia
1  rkl vaniljasokeria
2  rkl limemehua
400 g maitorahkaa
2  dl sokeria
(3  rkl aprikoosilikööriä tai mantelilikööriä)
65  g valkosuklaata rouhittuna
10 liivatelehteä
4  dl  vispikermaa
2  rkl appelsiinimehua

Koristeluun:

½-1  tlk säilykeaprikoosia
mantelilastuja

Valmistus:

Murskaa keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Pingota irtopohjavuoan (Ø 24-26 cm) pohjalle leivinpaperi. Taputtele pohjan ainekset irtopohjavuokaan.
Valuta aprikooseista liemi pois. Soseuta aprikooseja esim. monitoimikoneessa. Lisää soseeseen vaniljasokeri, limemehu, maitorahka, sokeri, likööri ja valkosuklaarouhe.

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Kuumenna mehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne mehuun. Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen aprikoosi-rahkaseokseen. Lisää joukkoon kermavaahto. Kaada täyte vuokaan. Peitä ja anna hyytyä vähintään 3 t tai yön yli.

Leikkaa aprikoosinpuolikkaat viipaleiksi ja asettele kakulle. Koristele mantelilastuilla.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥