Pinaattikeitto


Siis voitteko kuvitella, että en ollut ennen tätä päivää tehnyt koskaan aiemmin itse pinaattikeittoa! :D No eihän siinä auttanut muu kuin laittaa tuumasta toimeen ja tehdä yhtä herkkuruoistani. Ja huh miten paljon paremmalta tämä maistui kuin kaupan versiot! Siis ihan erimakuista ja niin herkullista, että olisin voinut syödä samalta istumalta koko kattilallisen! :D Ohje on suurinpiirtein sama mitä monissa muissakin netistä löytämistäni ohjeissa. Laitetaan tämä nyt tänne itselle muistiin. :)

Pinaattikeitto

Ainekset:

50 g voita
4 rkl vehnäjauhoja
1 litra kevyt- tai täysmaitoa
150 g pakastepinaattia
1 tl sokeria
oman maun mukaan suolaa ja valkopippuria

Valmistus:

Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen ja anna kiehua hetken. Lisää maito ohuena nauhana koko ajan sekoittaes samalla kuumentaen kiehuvaksi. Lisää jäinen pinaatti. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti välillä sekoittaen. Mausta suolalla, sokerilla ja valkopippurilla. Tarjoa keitto keitettyjen kananmunien ja ruisleivän kanssa.

Kommentit

  1. Näyttää herkulliselta !

    En ole blogimaailmassa juurikaan ollut, mutta nyt yritän ryhdistäytyä. Muutan takaisin vuodatukseen pikkuhiljaa, joten tervetuloa sinne siis !

    http://mokkihoperonpoperot.vuodatus.net/

    VastaaPoista
  2. Itsetehty pinaattikeitto on ihanaa - teen aina äitini vanhan Kotiruoka-keirrokirjan ohjeella, joka on melkein sama kuin tämä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥