Pitaleivät ja kurkku-jogurttikastike


Tehtiin tällä viikolla pitaleipiä, joissa täytteenä oli kanaa, kasviksia ja kurkku-jogurttikastiketta. Toissa viikolla tehtiin myöskin pitaleipiä, mutta kaupasta ostettuihin leipiin. Ja voi kun ne maistuivat suoraan sanottuna ihan kamalilta! Siitä viisastuneena tein ihan itse leipäset ja het muuttui maku niiiiiiin paljon paremmaksi! :) Näitä tekisi mieli tehdä jo pian uudelleen! :D Pitaleipiin otin ohjeen Valion sivuilta viisiannoksisena, tosin en tuosta taikinamäärästä saanut tehtyä itse kuin 3 sellaista just sopivan kokoista pitaleipää. :) Kastikkeen ohje täältä melkein samanlaisena. 

Nopeat pitaleivät
n. 3 kpl

4 dl vehnäjauhoja 
1,5 dl kädenlämpöistä vettä
12,5 g hiivaa
0,5 tl suolaa
0,5 rkl öljyä

Valmistus:

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut ainekset mukaan lukien suurin osa jauhoista. Vaivaa taikina ja nostata liinan alla puolisen tuntia. Lämmitä sillä aikaa uuni 275 asteeseen. Pyöritä taikinasta palloja ja kaulitse ne runsaan jauhotuksen kera 1-2 cm paksuisiksi. Nostata vielä 10 min. Paista uunin ylätasolla 5-8 minuuttia. Pitaleivät muodostavat noustessaan taskun, joten älä pistele niitä haarukalla tai avaa uunia paiston aikana.


Kurkku-jogurttikastike

1 dl kurkkua raastettuna
1 dl maustamatonta jogurttia
1 kpl valkosipulinkynttä
1/4 tl suolaa
1/4 tl sokeria
1/4 tl rouhittua mustapippuria

Valmistus:

Sekoita  raastetun kurkun joukkoon maustamaton jogurtti. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta kastike. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.

Kommentit

  1. Näyttääpä taas ihan mielettömän hyvältä! Meillä on ollut tapana tehdä mm. nachosalaattia tai tortilloja, mutta välillä niihinkin kaipaa vaihtelua.. Harmi, että olen ihan surkea tekemään minkäänlaista taikinaa! :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥