Tomaattisalsa


Teinpäs kerrankin itse tomaattisalsaa tortilloiden väliin! :) Oikein maukasta tästä tuli, vaikka jälleen kerran itse sanonkin. :D Ohjeen bongasin täältä ja pikkuisen sitä muokkasin omaan makuun sopivammaksi. :) Suosittelen tomaattisalsan valmistusta, etenkin näin kesäaikaan, kun kotimaisia tomaattejakin saa taas edullisesti!

Tomaattisalsa

Ainekset:

6 tomaattia
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
ruokaöljyä
1 punainen chili
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl fariinisokeria
1 rkl omenaviinietikkaa
suolaa ja rouhittua mustapippuria oman maun mukaan

Valmistus:

Kalttaa ensin tomaatit -> tee tomaatin kantaan ristiviillot, kasta tomaatti hetkeksi kiehuvaan veteen ja siirrä siitä kylmään veteen - näin kuori irtoaa helposti. Poista tomaatin siemenet. Leikkaa sitten sekä tomaatit että kuoritut sipulit pieniksi paloiksi. Hienonna valkosipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.

Kuullota hetki sipuleita ja valkosipulia öljyssä kuumalla paistinpannulla. Lisää sekaan pilkottu chili ja pyörittele näitä hetki pannulla. Lisää sitten tomaattikuutiot, -pyre, fariinisokeri ja omenaviinietikka. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta muutama minuutti.

Anna salsan jäähtyä ennen kuin siirrät sen jääkaappiin maustumaan. Tarjoile kylmänä esim. tortilloiden kanssa.

Kommentit

  1. Vaikuttaa hyvältä, millainenkohan säilyvyys tällä on? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole ihan varma, kun tein tuota vasta ensimmäistä kertaa, mutta uskoisin että ainakin nyt viikon pitäisi säilyä, kun on kuitenkin kypsennetty ja sisältää niin sokeria kuin etikkaakin. :)

      Poista
  2. Mä oon yrittänyt ettiä tommosia purkkeja, jostain syystä niitä on tosi harvoissa paikoissa tai sitten ne on sen mallisia ettei ne passaa mun käyttötarkoitukseen. Löysin semmosia kiva pitkiä purkkeja ja suht kivan kokoisia purkkeja missä oli liitutaulu kyljessä ja myös liitu messissä. Vielä en ostanut, mutta ne olis aika hauskoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, tuommoiset liitaululliset purkit on varmasti tosi hienot! Mistä löysit sellaiset? *haluaa kans* :D

      Poista
    2. Toi oli semmonen aika pieni sekatavarakauppa, niistä löytyy monesti ihan yllättävän kivaa tavaraa vaikka nykyään melkeen vihaan tommosia kauppoja missä on vähän kaikkea "ryönää". Muistan kuinka kersana noi kaupat oli mahtavia ja niissä piti päästä käymään.

      Poista
  3. Onnistuu myös kun ostaa peruspurkkeja ja liitutalumaalia, teippaa purkin maalarinteipillä siten että voi sutaista maalin siihen, ja maalin kuivuttua ottaa teipit pois.
    Melko paljon halvemmalla pääsee

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥